Jobb hjemmefra på best mulig måte

Hemmakontor

Flere og flere har byttet fra sin daglige arbeidsplass på kontoret til å jobbe hjemmefra, og med den nye hverdagen kommer også nye utfordringer. Hvordan jobber man effektivt fra hjemmekontoret og hvordan får man struktur og orden på arbeidsoppgavene? Her gir vi deg våre beste tips på hvordan du kan skape en bedre arbeidsplass hjemme.

Behold gamle rutiner

Stå opp og avslutt arbeidsdagen til vanlig tid. Ikke ta med deg «jobben hjem» og arbeid utover de normale timene. Ha gjerne som rutine å bevege kroppen litt på slutten av dagen, det gir deg energi og gir et signal om at arbeidsdagen er slutt. Ved å beholde rutinene dine og ta regelmessige pauser føles det mer naturlig å jobbe selv om man er hjemme.

Kle deg på samme måte som på kontoret

Kanskje pleier du å gå i kosebukser hjemme, men det kan lett føre til at man føler seg for avslappet og senker arbeidstempoet. Prøv å lure hjernen og kommuniser til den at «nå er du på jobben» ved å ta på deg det du pleier å ha på kontoret. Det trenger ikke å være en dress, men en skjorte og olabukse holder fint for å signalisere at nå er det fokus på arbeidet som gjelder.

Finn ditt sted hjemme

Det er viktig å finne et sted hjemme som fungerer for arbeid. Sofaen er deilig å sitte i, men fungerer sjelden optimalt for jobbing. Sofaen blir assosiert med avslapping, og det kan lett skje at arbeidet fort sklir over i fritid i stedet. Finn et sted hvor du kan sitte konsentrert, gjerne uten avbrudd fra familien eller andre. Rydd og gjør det rent rundt arbeidsplassen din slik at du ikke blir distrahert av rot. Hvis fjernarbeidet pågår over en lengre periode, er det gunstig hvis man bruker en kontorstol for en bedre ergonomisk sittestilling. Endra bedre blir det hvis du kompletterer med en avlastningsmatte og et hev og senk skrivebord. Over tid utgjør det en stor forskjell!

Hitta din plats

Digitale møter

Når vi ikke har mulighet å ha fysisk møter, må møtene arrangeres digitalt på nettet. Sjekk hvordan du fremstår i kameraet, at teknikken ellers fungerer og at de øvrige møtedeltagerne kan høre deg bra. Når du vil bryte inn i samtalen kan det være lurt å signalisere med en håndbevegelse. Noen ganger er det forsinkelser i både lyd- og bildeoverføringen, noe som gjør at man lett ender opp med å snakke i munnen på hverandre. Hvis du vil vise noe og dele skjermen din, husk at du ikke har noen sensitivt materiale åpent på skrivebordet ditt som vises.

Beveg deg

Bevegelse gir energi og gjør deg mer fokusert i løpet av arbeidsdagen. Reis deg opp én gang i timen og strekk deg for få i gang blodsirkulasjonen og oksygentilførselen igjen. Har du mulighet å arbeide ved et hev og senk skrivebord anbefaler vi å stå halvparten av arbeidsdagen.

Rör på dig

Hold tett kontakt med kollegaene dine

Ta deg tid til å kontakte kollegaene dine jevnlig. Å jobbe hjemme kan bli ensomt over tid. Ved å holde kontakt med kollegaer får du viktig sosial interaksjon. Hvis du har et møte med kollegaer, sørg for at alle er omforent om agendaen. Når du får svar fra kollegaene dine via e-post eller chat, anta at det er en positiv tanke bak. Det skjer lett at et kort svar kan oppfattes negativt i tekstform.

Tät kontakt med kollegor

Kryss av for utførte arbeidsoppgaver

Start arbeidsdagen med å lage en liste over hva som må gjøres i løpet av dagen. Kryss av for hver fullført arbeidsoppgave og jobb deg gjennom listen. Dette gir struktur på arbeidsdagen samt at det gir en deilig følelse når man ser at man har oppnådd dagsmålene.

 

Før eller senere returnerer vi til arbeidsplassen og kollegaene våre, men frem til det er det viktig at vi gjør det beste ut av situasjonen. Vi hos Gerdmans har alt du trenger til hjemmekontoret og vi leverer fraktfritt i hele Fastlands-Norge. Bedre arbeidsplasser – hvor enn du er!

 

;