Vår historie

Alt begynte med en idé

Året var 1947, og historien begynner med Sven Gerdman, gründer og oppfinner. Sven var en driftig ung mann, som startet sin lille virksomhet i Malmö rett etter andre verdenskrig. Sven hadde utarbeidet et lagersystem som var bygget opp med brikker, slik at det skulle være lettere å holde orden på varene på lageret.

Uten å vite det, hadde Sven oppfunnet forgjengeren til datamaskinen, og interessen for det tidsbesparende produktet hans ble naturligvis stor.

Svens ambisjon var å tilby kundene sine den beste løsningen, og det innebar at han videreutviklet lagersystemet med et hyllesystem kort tid etter lanseringen. Dette var i etterkrigstiden, og valget falt på en trehylle. Den gangen var dette billigere enn å få laget en av stål.

Nå kunne Sven tilby en komplett løsning. Kort tid etter at opplegget var ferdigutviklet, viste politiet stor interesse for produktet, som også ble til stor nytte i alle deres arkiver.

1952 hadde bedriften vokst til ni personer, og det lille kontorlageret ble byttet ut med et kontor med større lager og utstillingslokale. Nå økte vareutvalget ytterligere, med kontormøbler og flere produkter innen varehåndtering.

Svens krav til kvalitet og struktur gjorde at han startet sin egen fabrikk i Lockarp i 1954. Produksjonen ble lagt til en liten bondegård som ble bygd om til fabrikklokale, og som inneholdt både snekkerverksted og platemakeri. Nå fikk Sven full kontroll over produksjonen. Tiden var inne for ytteligere utvidelser, og Sven skaffet seg sin første forhandler i Göteborg. Ikke lenge etter hadde han også en i Stockholm.

På 1960-tallet rettet bedriften seg mer mot butikkinnredninger, og nye kunder kom til fra bransjer som konfeksjon, medisin og foto mm.

Årene gikk, og virksomheten hadde stadig mer fremgang. I begynnelsen av 70-tallet ble lagerlokalene igjen for små, og Sven måtte se seg om etter nye lokaler. Etter mange forhandlinger med forskjellige eiendomsforvaltere besluttet Sven seg for å flytte hele virksomheten til Markaryd. Dermed fikk de dobbel uttelling, med større lokaler, lavere leie og bra skiltplass langs E4. Omtrent da de nye lokalene ble innviet, så også Gerdmans 24-siders katalog dagens lys. Sven skal ha sagt at ”etter produktene er reklamen det viktigste for bedriften”.

Noen år senere følte Sven at han hadde fullbyrdet livsverket sitt og solgte bedriften.

I dag er Gerdmans en del av det tyske konsernet Takkt AG. Gerdmanshyllen er fremdeles storselgeren, men den har fått selskap av ca. 16 000 andre varer.

Svens ånd hviler fremdeles over bedriften, der kvalitet og nytte for kunden er like viktig i dag som for over 60 år siden.

Om Takkt AG

TAKKT er det ledende B2B-postordrefirmaet for kontorinnredning i Europa og Nord-Amerika. Konsernets varemerker er representert i over 25 land. I datterselskapenes sortiment er det mer enn 175 000 produkter innenfor områdene foretaks- og lagerinnredning, klassiske og designorienterte kontormøbler og tilbehør samt reklamemateriell for både detaljhandelen og restaurant- og hotellbransjen.

Les mer 

;