Meny

Personvern og Teknologi

Hvilken informasjon samler vi inn om deg?

Vi på Gerdmans verner om våre kunder, noe som innebærer at vi alltid ansvarsfullt samler inn personlig informasjon og tar hensyn til din integritet. Det er viktig for oss at du vet hvilken informasjon vi samler inn om deg og hvordan vi gjør det.

For å kunne tilby våre produkter, trenger vi å samle inn noe personlig informasjon. Du kan direkte eller indirekte måtte levere informasjon om deg på flere ulike vis.

Når du handler hos oss må vi vite hvem du er og hvor du ønsker dine varer levert. Informasjonen brukes ikke bare til å hjelpe deg med å fullføre ditt kjøp og for at butikken skal kunne håndtere din bestilling, men også for å forebygge bedrageri og oppfylle juridiske krav.

Gerdmans sikrer at din informasjon samles inn med størst mulig hensyn til din integritet. Vi har et utdannet og dedikert kundeserviceteam som hjelper deg dersom noen opplysninger er feil eller hvis du trenger hjelp til noe. De fungerer som en forlenget arm for vår Global Data Officer og hjelper deg med spørsmål vedrørende datasikkerhet.

Hvordan håndterer vi din informasjon?

 

Vi på Gerdmans verner om våre kunder, noe som innebærer at vi alltid ansvarsfullt samler inn personlig informasjon og tar hensyn til din integritet.

 

Det er viktig for oss at du vet hvordan vi håndterer dine personlige opplysninger. Det finnes flere eksempler på hvordan vi håndterer din personlige informasjon:

 

  •       Vi må kunne bekrefte identiteten din før du godtar et kjøp.
  •       Vi må kunne utføre en kredittvurdering avhengig av hvilken betalingsmåte du velger.
  •       Vi må kunne forhindre ulovlige aktiviteter som bedrageri og hvitvasking av penger.

 

Når du handler hos Gerdmans, må vi kunne verifisere at kjøpet er riktig og at det virkelig er du som handler.

 

For å kunne levere produkter til deg, kan vi ha behov for å dele data som vi har samlet inn om deg. For eksempel dele dine kontaktopplysninger til vår speditør for levering av gods. Speditøren kan ha behov for å kontakte deg i forbindelse med avtale om levering. Dette innebærer at vi i noen tilfeller også må oppgi ditt telefonnummer og e-postadresse videre til en tredjepart. 

Gerdmans datasikkerhetspolicy

Gerdmans verner om din personlige integritet. Denne datasikkerhetspolicy forklarer hvordan Gerdmans samler inn og bruker dine personopplysninger. Den beskriver også dine rettigheter overfor oss og hvordan du kan utvise dine rettigheter. Du kan alltid kontakte oss ved spørsmål om integritet og datasikkerhet ved å sende en e-post til datasikkerhet@gerdmans.no.
Ved å handle hos Gerdmans godtar du vår datasikkerhetspolicy og vår behandling av dine personopplysninger. Du godtar også at Gerdmans bruker elektroniske og postale kommunikasjonskanaler for å sende deg informasjon. Det er viktig at du leser og forstår vår datasikkerhetspolicy før du bruker våre tjenester.

Hvilken informasjon samler vi inn?

 

Informasjon som du gir til oss

Du kan måtte gi oss personlig informasjon når du handler hos oss gjennom noen av våre kanaler. Kanaler er for eksempel når du bekrefter et kjøp i vår nettbutikk, når du bestiller via telefon, når du sender en bestilling på e-post og når du gjør andre henvendelser til oss der du gir fra deg personopplysninger. Dette kan være:


• Person- og kontaktinformasjon - Navn, fødselsdato, personnummer, faktura- og leveringsadresse, e-postadresse, mobilnummer etc.

• Betalingsinformasjon - Kreditt- og debetkortdata (kortnummer, gyldighetsdato og CVC-kode), fakturainformasjon, bankkontonummer, etc.

• Informasjon om varer/tjenester - detaljer om varene/tjenestene du har kjøpt.

• Historisk informasjon - ditt kjøp, betalingshistorikk.
• Informasjon om hvordan du kan samhandle med Gerdmans - hvordan du bruker kanalene våre, inkludert sidetid, nedlastingsfeil, hvordan du nådde og forlot tjenesten, samt leveringsvarsler når vi kontakter deg.
• Enhetsinformasjon - f.eks. IP-adresse, språkinnstillinger, nettleserinnstillinger, tidssone, operativsystem, plattform og skjermoppløsning.
• Geografisk informasjon - din geografiske plassering.

 

Informasjonen du gir oss, også informasjonen om varer og tjenester, er generelt nødvendig for å kunne inngå et avtaleforhold med oss, mens den øvrige informasjon vi samler inn generelt sett er nødvendig for andre formål, som beskrevet under.

 

Hva gjør vi med din informasjon?

Utføre og forbedre våre tjenester. All data brukes for å kunne utføre, vedlikeholde og forbedre Gerdmans sortiment, markedsføring og forretning. Gerdmans behandler personopplysninger for følgende formål basert på følgende juridiske grunner:

 

Formål med behandling

Rettslig grunnlag for behandling ("hvorfor er behandling nødvendig")

Automatisert beslutningsprosess (J / N)

For åbekreftedin identitetogbekreftedineperson-ogkontaktopplysninger.

Utførevåreforpliktelseroverfordegi henhold tilavtale

J

For å administrerebetalingenogkundeforhold, for eksempelåoppfyllevårepotensielleforpliktelser overfordegogågideginformasjon, produkterogtjenesterduber omfraoss.

Utførevåreforpliktelseroverfordegi henhold tilavtale

J

For åbestemmehvilke betalingsmetodervi kantilbydeg, for eksempelgjennominternellereksternkredittvurdering.

Utførevåreforpliktelseroverfordegi henhold tilkontrakt og lovgivning

J

Forkundeanalyser,administrereGerdmanstjenesterogforGerdmansinternevirksomhet, inkludertfeilsøking,dataanalyse,testing, forskningogforstatistiskformål.

Utførevåreforpliktelseroverfordegi henhold tilkontraktogandreberettigedeinteresser

J

For åsikreatinnholdetblir presenterteffektivtfordegogenheten din.

Utførevåreforpliktelseroverfordegi henhold tilavtale

J

For åhindremisbrukav Gerdmanstjenestersom en del av vårinnsats foråholdetjenestenetryggeogsikre.

Utførevåreforpliktelseroverfordegi henhold tilkontrakt og lovgivning

J

For å håndtere risiko, utføre risikoanalyse og hindre svindel.

Følge gjeldende lovgivning og andre berettigede interesser

J

For åforbedrevåretjenesterogforgenerellforretningsutvikling, med formål å for eksempelhindresvindel, utviklenye produkter, funksjonerognyeforretningsmuligheter.

Andrekvalifiserteinteresser

N

For åfølgegjeldendelover, for eksempel lov omhvitvasking av penger, regnskapogkapitalkrav.

Følgegjeldenelovgivning

N

 

Kommunisere med deg. Gerdmans kan også komme til å bruke dine opplysninger for å kommunisere relevant informasjon gjeldende bruk eller liknende tjenester, og for å utføre kundetilfredshetsundersøkelser gjeldene våre tjenester (for eksempel etter at du har kontaktet Gerdmans kundeservice) via elektroniske kanaler og via telefon. Om du ikke vil motta slik kommunikasjon, er du velkommen til å sende e-post til datasikkerhet@gerdmans.no.   

 

Hvem kan vi komme til å dele informasjonen med?
Vi kan kunne overføre, eller dele informasjonen med utvalgte tredjeparter, som følger. Gerdmans tar alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at dataene dine håndteres sikkert og med et passende beskyttelsesnivå ved overføring til eller deling med slike valgte tredjeparter.

 

Leverandører og underleverandører som selskaper innen Gerdmanskonsernet. Gerdmans kan dele dine personlige opplysninger med leverandører eller underleverandører for å utføre våre forpliktelser overfor deg i henhold til avtale og til andre formål som angitt i denne datasikkerhetspolicy.

 

Kredittopplysningsselskaper og lignende leverandører. Din personlige informasjon kan deles med kredittopplysningsselskaper og leverandører av lignende tjenester for å vurdere kredittverdigheten din når du bruker en av Gerdmans betalingsmetoder, samt bekrefter identiteten og adressen din.

Myndigheter. Gerdmans kan gi nødvendig informasjon til myndigheter som politi, skattemyndigheter eller andre myndigheter dersom vi er pålagt å gjøre det ved lov eller hvis du har avtalt å gjøre det. Et eksempel på lovlig forpliktelse er å gi informasjon for tiltak mot hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme.

 

Annet. Logistikk- og transportselskaper som leverer dine varer.

Avhending. Gerdmans kan komme til å dele informasjonen din med tredjepart:

  • Hvis Gerdmans selger eller kjøper forretninger eller eiendeler, kan Gerdmans dele din personlige informasjon med en potensiell selger eller kjøper av slik virksomhet eller eiendeler.
  • Hvis Gerdmans eller en betydelig del av Gerdmans eiendeler er anskaffet av en tredjepart, kan personopplysninger om Gerdmans kunder deles.

Hva vi IKKE kommer til å gjøre med dine opplysninger. Vi kommer ikke til å selge dine personlige opplysninger til tredjepart dersom vi ikke har din tillatelse til å gjøre dette.


Hvor behandler vi dine personlige opplysninger?
Vi forsøker alltid å behandle opplysningene dine innen EU/EØS. Dataene kan imidlertid i noen situasjoner overføres til, og behandles i, ikke-EU/EØS-land av et Gerdmans konsernselskap eller av en annen leverandør eller underleverandør. Da Gerdmans er fast bestemt på å alltid beskytte opplysningene, vil vi ta alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at opplysningene dine håndteres forsvarlig og med et tilstrekkelig beskyttelsesnivå som kan sammenlignes med og er på samme nivå som beskyttelsen som tilbys i EU/EØS.

Hvor lenge sparer vi på dine personopplysninger?

VI sparer dine opplysninger kun så lenge som det er nødvendig for å kunne utføre våre forpliktelser overfor deg etter avtalen, og så lenge det er påkrevd i henhold til lovpålagte lagringstider. Når vi sparer dine opplysninger for andre formål enn i avtalen, for eksempel for å oppfylle krav i henhold til hvitvasking, bokføring og regulatoriske kapitalkrav, lagrer vi kun dataene så lenge som nødvendig og/eller lovlig for formålet.

 

Dine rettigheter til tilgang, rettelse og sletting

 

  •       Rett til å få tilgang til dataene dine. Du kan be om en kopi av opplysningene du vil vite og bekrefte informasjonen om deg. Kopien er kostnadsfri.
  •       Rett til rettelse. Du har rett til å rette feil eller ufullstendig informasjon om deg selv.
  •       Rett til å bli slettet ("retten til å bli glemt"). Du har rett til å kreve sletting av dine personopplysninger i de tilfellene der opplysningene ikke lenger er nødvendige for det formål de ble samlet inn. Det kan imidlertid være lovlige forpliktelser for Gerdmans, som forhindrer oss i å umiddelbart slette deler av dataene dine. Disse forpliktelsene kommer fra regnskaps- og skattelovgivning, bank- og hvitvaskingslovgivning, men også fra forbrukerretten. Det vi gjør er da å blokkere dataene vi må lagre, fra å bli brukt til andre formål enn å oppfylle slike juridiske forpliktelser.

 

Hva med cookies (informasjonskapsler) og lignende teknikker?
Vi bruker informasjonskapsler og lignende sporingsteknikker for å levere en skreddersydd og enkel online opplevelse. For mer informasjon om hvordan Gerdmans bruker cookies og lignende, se vår informasjon om cookies (informasjonskapsler).

 

Kontakt oss

Gerdmans Innredninger AS (publ) er registrert i Brønnøysund med organisasjonsnummer 934650875 og har kontor i Eyvind Lyches vei 13B, 1338 Sandvika.

Gerdmans har et datasikkerhetsombud og et dedikert team av kundeservicemedarbeidere med fokus på spørsmål om datasikkerhet. Vi tar gjerne imot spørsmål om datasikkerhet og personopplysninger. Du kan alltid nå Gerdmans kundeservice på datasikkerhet@gerdmans.no. Gerdmans Innredninger AS (publ) er ansvarlig (controller) for behandling av dine personopplysninger som beskrevet ovenfor.  Gerdmans Innredninger AS (publ) følger lov om behandling av personopplysninger (personopplysningsloven).

 

Datasikkerhetspolicy sist oppdatert 24. mai 2018.

Cookies (informasjonskapsler) og lignende teknikker
Vi bruker cookies, web beacons og liknende teknikker (vanligvis kalt «cookies») for å forbedre din brukeropplevelse hos oss. Vi bruker cookies på våre hjemmesider og i våre nyhetsbrev. Her forklarer vi hvordan vi bruker cookies og hvilke valg du kan ta når det gjelder våre cookies.

Se også Gerdmans datasikkerhetspolicy når det gjelder håndtering av dine personopplysninger.

Hva er cookies?

  • Cookies er små tekstfiler bestående av bokstaver og tall. Disse sendes fra Gerdmans eller våre partneres webservere og lagres på enheten som vist nedenfor. Vi bruker forskjellige informasjonskapsler:
  • Session cookies er en midlertidig informasjonskapsel som slutter når du lukker nettleseren eller appen din.
    Permanente cookies er informasjonskapsler som forblir på datamaskinen din til du sletter dem, eller de utløper.
    Pre-cookies er informasjonskapsler angitt av nettstedet du besøker.
    Tredjeparts cookies er informasjonskapsler angitt av en tredjepartsside.

Web beacons er små transparente grafiske bilder som kan finnes i e-post som vi sender til deg. 

Liknende teknikker
er teknikker som lagrer informasjon i din nettleser eller i din enhet som på en måte likner cookies og web beacons.

Hvorfor bruker vi cookies?

De cookies som vi bruker forbedrer normalt sett de tjenester vi tilbyr deg. Noen av våre tjenester trenger faktisk cookies for å fungere, mens andre helt enkelt finnes for å kunne gjøre våre tjenester enklere for deg å bruke. Generelt kategoriserer vi våre cookies og deres bruk som følger:

  •        Analyse cookies gir omfattende analytisk informasjon om bruken av våre tjenester.
  •        Funksjons cookies lar oss lagre innstillinger som språkvalg eller om vi skal fylle inn dine opplysninger eller ikke. Uten disse typer cookies ville vi ikke kunne tilpasse vårt grensesnitt etter dine ønsker. Disse cookies er nødvendige.
  •        Sikkerhets cookies gjør våre tjenester og dine opplysninger trygge og sikre ved å hjelpe oss med å oppdage svindel og beskytte opplysningene dine.
  •        Markedsførings cookies

Gerdmans bruker markedsførings cookies for å forbedre din opplevelse på vår hjemmeside, i markedsførings e-post og i tredjeparts annonsering.

  •        Automatisert markedsføring: Cookies fra vår markedsautomatiseringsplattform gjør at vi kan være mer relevante i vår kommunikasjon med deg. Basert på personlig informasjon gitt av brukeren frivillig, for eksempel gjennom skjemaer på vår nettside, bruker Gerdmans denne informasjonen for å forbedre muligheten til å levere mer relevant informasjon på hjemmesiden og gjennom reklamekanaler.
  •        Analyse: Analysecookies samler inn informasjon om hvordan brukere samhandler med hjemmesiden vår, og gir kunnskap om generelle samhandlingsmønstre i stedet for individuell brukeradferd. Disse opplysningene hjelper oss med å forbedre din opplevelse på vår hjemmeside.
  •        Automatisert markedsføring: Cookies fra vår markedsautomatiseringsplattform gjør at vi kan være mer relevante i vår kommunikasjon med deg. Basert på personlig informasjon gitt av brukeren frivillig, for eksempel gjennom skjemaer på vår nettside, bruker Gerdmans denne informasjonen for å forbedre muligheten til å levere mer relevant informasjon på nettstedet og gjennom reklamekanaler.
  •        Analyse: Analyescookies samler inn informasjon om hvordan brukere samhandler med nettstedet vårt og gir leksjoner om generelle samhandlingsmønstre i stedet for individuell brukeradferd. Disse dataene hjelper oss med å forbedre opplevelsen på nettstedet.
  •        Annonsering: Annonse cookies samler inn informasjon om aktivitetene dine og vist interesse på vår hjemmeside, slik at vi kan vise relevant, målrettet annonsering i tredjepartskanaler (søkemotorer, sosiale medier og annonsenettverk).

 

Hvordan kan du kontrollere Gerdmans bruk av cookies (informasjonskapsler)?

 

Din nettleser eller enhet lar deg vanligvis endre innstillingene for bruk og omfang av cookies (informasjonskapsler). Gå til innstillingene i nettleseren eller enheten din for å lære mer om justering av innstillingene for informasjonskapsler. Du kan for eksempel velge å blokkere alle cookies, godta bare førsteparts cookies, eller slette cookies når du lukker nettleseren din.

Vær oppmerksom på at noen av våre tjenester kanskje ikke fungerer hvis du blokkerer eller sletter cookies.

 

 

Kontakt oss

Gerdmans Innredninger AS (publ) er registrert i Brønnøysund med organisasjonsnummer 934650875 og har kontor i Eyvind Lyches vei 13B, 1338 Sandvika.

Gerdmans har et datasikkerhetsombud og et dedikert team av kundeservicemedarbeidere med fokus på spørsmål om datasikkerhet. Vi tar gjerne imot spørsmål om datasikkerhet og personopplysninger. Du kan alltid nå Gerdmans kundeservice på datasikkerhet@gerdmans.no. Gerdmans Innredninger AS (publ) er ansvarlig (controller) for behandling av dine personopplysninger som beskrevet ovenfor.  Gerdmans Innredninger AS (publ) følger lov om behandling av personopplysninger (personopplysningsloven).

 

Denne cookie (informasjonskapsel) redegjørelsen ble sist oppdatert 24. mai 2018.