4 tips for bedre ergonomi

4 tips Ergonomi

Med mange timer foran PC’en er det viktig å ha god ergonomi for å unngå belastningsskader. Sjekk ut våre tips til hvordan du kan forbedre ergonomien på arbeidsplassen. God ergonomi vil gi deg en bedre arbeidsdag, mer energi og mindre vondt i kroppen.

Bedre stilling med armlener

Når du sitter ved skrivebordet i lengre perioder, er det viktig å ha støtte for armene slik at man ikke blir sliten i skuldrene. Sørg for at kontorstolen din har justerbare armlener som kan stilles inn etter dine behov. Velg såkalte 4D armlener for ekstra god ergonomi. 4D armlener kan justeres i høyden, dybden, sidelengs og vinkels slik at du får perfekt støtte. Armene bør hvile i 90 graders vinkel mot skrivebordet for å ha den beste posisjonen.

Riktig sittehøyde

Sitthöjd Stol

Sitter du for lavt på kontorstolen, utsetter du kroppen for mer stress hver gang du reiser deg. Knærne dine får en unaturlig stilling, noe som gjør at blodsirkulasjonen reduseres. Pass på at du har 90 graders vinkel i bena når du sitter, da vil kroppen takke deg i det lange løp! Bruk gjerne en fotstøtte hvis du har behov for å få føttene litt høyere opp.

Sittdjup Kontorsstol

Ikke glem setedybden

Dybden på kontorstolen er kanskje ikke noe man tenker så mye på, men det er viktigere enn du tror! Hvis du har korte ben og en stol som ikke kan justeres i dybden, kan det bety at bena dine stikker ut eller at du ikke får støtte fra ryggstøtten. Velg gjerne en kontorstol som kan justeres i dybden. For å justere setedybden, sitt så langt inn i stolen som mulig og juster setet, slik får du en god støtte fra ryggstøtten. Sjekk deretter mellomrommet mellom setet og baksiden på bena dine – kan du få hånden inn mellom setet og benet, er det perfekt.

Unngå stiv nakke

Gamnacke

Mange jobber i dag med en bærbar pc og har ikke lenger en stasjonær datamaskin. Laptopen er et utmerket arbeidsverktøy for det moderne kontoret. Den gir deg mulighet til enkelt å flytte på deg på kontoret og jobbe på forskjellige steder. Mange plasserer laptopen direkte på skrivebordet, noe som betyr at man må bøye nakken når man ser ned på skjermen. Det kan føre til stiv nakke, spesielt hvis man gjør det i lange perioder. Ved å heve laptopen fra skrivebordsoverflaten til øyehøyde, vil det bidra til bedre ergonomisk stilling. Med en laptopholder eller monitorarm er det enkelt å plassere skjermen på riktig høyde.

Har du spørsmål eller tanker om hvordan du kan forbedre ergonomien?

Er du usikker på hvilke tiltak du kan gjennomføre for å forbedre ergonomien på arbeidsplassen din? Ikke nøl med å kontakte oss på telefon, chat eller e-post. Vi hjelper deg gjerne med dine spørsmål!

Vi tilbyr alltid 7 års garanti og fri frakt på alt du kjøper hos Gerdmans. Vi gir også 30 dagers returrett. De fleste varene sendes innen 24 timer fra vårt lager. Finner du ikke det du leter etter? Vi har mulighet til å skaffe flere alternativer enn det vi viser på vår hjemmeside. Spør oss, så hjelper vi deg!

;