4 trender innen kontor og kontormøbler i 2022

Hjemmekontoret"

Er det én ting vi har lært de siste to årene, så er det at det er mulig å omorganisere arbeidslivet ved bruk av hjemmekontor og fjernarbeid. Det er ikke lenger nødvendig å hver dag være fysisk til stedet på kontoret, nå ønsker vi oss fleksibilitet og mulighet til å jobbe hybrid på en enkel og effektiv måte. Så hva er trendene vi kan se i 2022 innen kontor og kontormøbler? Her er noen av våre tanker.

Alt tyder på at hjemmekontoret er kommet for å bli

Det som først var et tiltak for å unngå smittespredning, har raskt blitt den nye normalen på mange arbeidsplasser. Ingen kjenner ennå rammene for fremtidens arbeidsliv, men mye tyder på at hjemmekontoret er her for å bli. I begynnelsen av pandemien satt mange og jobbet ved kjøkkenbordet, men etter hvert ble det tydelig at kroppen begynte å protestere. Det er derfor viktig å ha en ergonomisk arbeidsplass også når man jobber hjemmefra. Et hev og senk skrivebord, en ergonomisk kontorstol og en avlastende ståmatte gjør det enkelt å få riktig ergonomi på hjemmekontoret.

Hybrid arbeidsplass – den nye normalen?

En hybrid arbeidsplass er en kombinasjon av det tradisjonelle kontoret og fjernarbeid, hvor man jobber hjemmefra eller for eksempel fra et coworking miljø noen dager i uken og resten av tiden på kontoret. Man kan si at arbeidsplassen tilpasser seg til hvor medarbeiderne er og ikke omvendt. For at denne typen arbeidsplasser skal fungere, kreves det at virksomheten har en digital modenhet og er klar for å gjennomføre møter digitalt og samarbeid via digitale kanaler. Mange er blitt vant til fjernarbeid under pandemien og vi tror hybridmodellen kommer til å være mer og mer vanlig i fremtiden. Det stilles nye krav til kontorlandskapet, og man kommer til å trenge flere muligheter til å ha mindre møter i stedet for de store konferanserommene.

Åpne kontorlandskap forsvinner ikke

Selv om vi kommer til å bruke mindre tid på kontoret, betyr det ikke at kontorets viktighet blir noe mindre. Om noe er det enda viktigere at våre fremtidige kontorer gir oss forutsetningene for den nye måten å arbeide på.

Skal kontoret som arbeidsplass beholde appellen, bør man tenke seg om. Kanskje kontoret kan forvandles til et mer aktivitetsbasert kontormiljø som utnytter kontorarealet mer effektivt? Det kan for eksempel bety flere mindre møterom og løsninger for gruppearbeid, færre faste arbeidsplasser med stol, skrivebord og skjerm og flere fleksible arbeidsplasser.

Möte

Åpne kontorlandskap gir oss muligheten til å være sosiale med kollegaene våre og til enkelt å samarbeide med dem. Ettersom flere i fremtiden vil dele samme kontormøbler, er det viktig at møblene er justerbare etter hver enkeltes behov. Med justerbare kontormøbler kan hver ansatt tilpasse sin arbeidsplass for god ergonomi.

Glem ikke å skape stillerom

For å kunne skape fremtidens kontor, er det viktig at man har de riktige forutsetningene på plass. Dette innebærer for eksempel at man bruker hev- og senkbare skrivebord og ergonomiske kontorstoler slik at personalet skal ha de riktige ergonomiske fordelene. Sørg også for at det finnes plass til å kunne trekke seg tilbake til de digitale møtene. Man kan for eksempel installere et lydisolert stillerom, eller skjerme av områder med gulvskjermer.

Gerdmans hjelper deg gjerne med å være forberedt på det kommende årets nye utfordringer. Ikke nøl med å kontakte oss for råd og hjelp. Sammen skaper vi bedre arbeidsplasser!

;