5 tips for et inspirerende kontor

5 tips

Sitter du mange timer ved skrivebordet så er et inspirerende kontormiljø viktig for din produktivitet og trivsel. Her gir vi deg noen tips til hva du bør tenke på når du skal innrede kontoret.

Det er mange aspekter å ta hensyn til under planleggingen. Det kan være vanskelig å kombinere utnyttelse av kontoret samtidig som man tar hensyn til funksjonalitet og design. Vi gir deg noen ideer til hvordan du kan skape en positiv atmosfære på kontoret for økt trivsel og mindre stress.

Lydnivået

Tenk på lydnivået i rommet. Ved å bruke lydabsorberende gulv- og bordskjermer reduserer du distraherende lyder i rommet, og blir mer konsentrert. Tekstiler og andre myke overflater hjelper til med å diffusere lyden ytterligere.

Organiser mer

Praktiske og pene oppbevaringsløsninger hjelper deg med å holde orden på skrivebordet. Tenk på å utnytte den ekstra oppbevaringsplassen under skrivebordet ved bruk av en skuffeseksjon.

Sitt riktig

En justerbar kontorstol og et hev og senk skrivebord er veldig viktig for din arbeidsstilling. Aktiv sitting i form av ergonomiske stoler, sitteballer eller andre produkter som hjelper deg til å stå mer, kan bidra til å styrke kroppen og forebygge skader.

Naturlig lys

Det finnes mange studier som viser til fordelene med naturlig lys – du føler deg bedre, mer våken og presterer mer. Skaff deg en oversikt over de vinduer som finnes, sørg for at det naturlige lyset ikke stenges ute av gardiner eller persienner, og tenk på hvor du plasserer skrivebordet. Det er stor forskjell på lamper og lysrør, dårlige lyskilder kan gi flimmer som virker stressende og kan gi deg hodepine.

Tenk grønt og bruk farger

Du trenger ikke male om hele kontoret for å innrede med farger – det holder med små fargede innslag og innredningsdetaljer som for eksempel lamper og tekstiler. Glem heller ikke plantene som gir et mer levende miljø, renser luften og produserer oksygen. Grønt er også en beroligende farge!

 

;