En tom og forlatt foajé fra 80-tallet fikk nytt liv


Det gjelder å gi et godt førsteinntrykk, mener Eija Lindberg på Nolato. Med de rette idéene, innredningshjelp og produkter skapte Gerdmans en ny sosial og populær lounge i Nolatos entré. For spontane møter, større samlinger, kaffepauser og annet.

Ubrukt foajé har blitt Nolatos nye samlingsplass

Resepsjonen var forlatt og den store foajéen fra 80-tallet som til daglig møtte alle medarbeidere og besøkende var kald, ubrukt og ugjestmild. Med Gerdmans hjelp har den nå i stedet blitt Nolatos nye populære samlingsplass og området brukes til alt mulig – lunsj, kaffepause, besøk, møter, store samlinger og midlertidig arbeidsplass. 


Ny innredning har gjort foajéen til en populær samlingsplass

Store drømmer og et stramt budsjett

Nolatos foajé fungerer som eneste entré for alle tre selskaper og her passerer ca 200 personer hver dag. Området er 19 x 23 meter stort og måler hele 10 meter opp til glasstaket. Rundt foajéen er det plassert flere kontorlokaler. I et av dem sitter CEO-assistent Eija Lindberg. Hun forteller:

– Det er lett å se seg blind på og glemme hvor viktig det første inntrykket er. Men etter å ha sett ut mot den forlatte foajéen i flere år så tok jeg, sammen med tidigere økonomisjef Heléne Persson og markedssjef Michela Nalin, endelig tak i problemet og la frem et konkret forslag som fikk gehør. Hvis vi bare holdt oss til det stramme budsjettet på kr 300.000 fikk vi frie hender til å få noe bra ut av foajéen (ekskl. kostnaden for å rive den gamle resepsjonen og male veggene). 
Området kan nå brukes som både midlertidig arbeidsplass, for møter og kaffepauser.

– Vår drøm var å dele opp den store flaten i tre soner med hyggelig og fleksibel innredning slik at lokalet skulle kunne utnyttes på så mange måter som mulig. Vi la frem våre ønsker til flere forskjellige leverandører som fikk komme med forslag, inkludert Gerdmans.

Gerdmans forslag traff midt i blinken

– Forslagene vi fikk inn var forskjellige som natt og dag. Vi merket tydelig at Agneta på Gerdmans virkelig hadde hørt på oss for hun hadde lykkes med å fange vår visjon perfekt og funnet frem til den helt rette følelsen. Samtidig ivaretok hun budsjettet med stor respekt. For eksempel så hun umiddelbart at vi kunne beholde bordenes understell og gi dem en ny ”look” ved å bare bytte ut bordplatene. Hun var også veldig nøye når hun fant frem møbler for å få dem i eksakt riktige nyanser, for å passe med våre profilfarger rødt, svart og grått. Det var aldri noen tvil – det var Gerdmans sitt forslag vi ville ha!

 
Ved å bruke profilfarger i innredningen forsterker man koblingen til Nolatos profil.

Den nye foajéen overgikk forventningen

– At det bare kunne bli så bra som dette, fleksibelt og lettstelt! Foajéen har nå blitt et samlingspunkt for både spontane sosiale møter og storsamlinger når noe skjer. Mange velger ofte å sitte her i stedet for i konferanserommet. Det finnes både kaffe- og vannstasjon og en skjerm av ”snowflakes” som en pen avdeler for å skjule kopieringsmaskin og posthåndtering. Fem kaffepause-/lunsjbord, to høyryggede lyddempende sofaenheter og et besøkshjørne med to sofaer, noen puffer og en stor tv-skjerm på rullestativ. Hver sone rammes inn av lyd¬dempende matter som skjuler det gamle klinkergulvet på en pen måte. I to retninger kan man felle ned prosjektorduker for digitale presentasjoner og det er enkelt å sette inn flere stoler. Som prikken over i´en havner Agnetas store runde Nolato-røde pall i blikkfanget med en gang man kommer inn. Et lekkert forslag som dessuten viste seg å fungere som en perfekt pidestall for et storslått og verdsatt juletre.

Gerdmans gir mersmak

– Gerdmans leverer en helhet på en meget proff måte. Agneta var til og med på plass ved leveringen om det skulle dukke opp noen detaljer å håndtere. Hennes engasjement vil vi gjerne oppleve flere ganger. Derfor har vi latt henne fortsette å tegne på våre nye omkledningsrom og fem kontorer som ska gjøres totalt om, avslutter Eija med et smil.


Faktaruta

Nolato er et svensk børsnotert konsern med virksomhet i Europa, Asia og Nordamerika. Foretaket utvikler og produserer produkter i polymer materialer som plast, silikon og TPE til ledende kunder innen medisinteknikk, legemiddel, forbrukerelektronikk, telekom, kjøretøy, hygiene og andre utvalgte industrielle sektorer. Nolato ble grunnlagt i 1938 i Torekov der konsernets hovedkontor fremdeles ligger sammen med to produserende datterselskaper.

;