Forbered deg på vinteren og hold gårdsplassen trygg

Halka

Når snøen begynner å falle ute, øker antallet fallulykker på glattisen umiddelbart, noe som kan ramme både unge og eldre. Det er vanskelig å anslå, men det antas at mange tusen oppsøker helsevesenet hvert år på grunn av skader relatert til skli- og fallulykker. En andel av fallulykkene skjer i boligområder og på vei eller fortau. Det er derfor viktig at eiendomsforvaltere og grunneiere tar vare på utemiljøet ved å sørge for brøyting, strøing og salting. Hos Gerdmans finner du alt du trenger for å ta vare på utemiljøet i vinterstid, sammen skaper vi bedre arbeidsplasser!

Effektiv bekjempelse av is og hålke

Det er som regel grunneierens ansvar å holde gangveiene på eiendommen fri for is og snø, mens kommunen har ansvaret for de offentlige veiene. Derfor er det viktig at den ansvarlige har de rette forutsetningene for å kunne holde eiendommen fri for is og snø.

Truckplog

  1.        Måk grundig med en snøplog eller bruk en snøfreser for å fjerne snø effektivt. Har du allerede en truck i bedriften kan du montere en snøplog på trucken. Slik får du et godt og effektivt hjelpemiddel til snøryddingen. Bruk en truck med snøplog på store områder og en snøfreser på mindre områder.
  2.        Sørg for at du har strø- og saltkasser på «strategiste» på området. Ved å på forhånd tenke på hvilke områder som er de mest travle, forenkler du arbeidet med strøing vesentlig. Det kan bli tungvint hvis du må krysse halve gårdsplassen for å fylle på sand i sandsprederen. Plasser derfor kassene ved gårdsplassens «knutepunkter» slik at du alltid har lett tilgang til sand og salt.
  3.        Bruk en salt- og sandspreder for effektiv strøing. Kjenner du deg igjen? Du tar en spade og bruker den til å spre sand eller salt, men du får uønskede store klumper og opphopninger på bakken? Ved å bruke en sand- og saltspreder får du enkelt spredd gårdsplassen jevnt. Gjennom en jevnere spredning unngår man et unødvendig stort forbruk av sand og salt.
  4.        Ikke glem at det kan være vanskelig å brøyte når sikten er begrenset og snøen faller tungt. Da er det fort gjort å ødelegge eller skade gjerder, postkasser og andre gjenstander som er dekket av snø. Unngå unødvendige skader ved å markere hvor man skal brøyte ved  bruk av pinner eller reflekser.
  5.        Husk at også den som utfører snørydding kan ha behov for å beskytte seg selv mot glattisen. Det kan fort skje en fallulykke under arbeidet fordi man ikke tenker på glattisen selv. Bruk gjerne piggsko eller brodder for å få bedre grep og ta korte steg. Var også varsom for puddersnø som kan skjule glatte og isete områder.

Sand

Trenger du hjelp for effektiv bekjempelse av is og hålke?

Gerdmans har et bredt sortiment av forskjellige produkter som hjelper deg med å holde gårdsplassen snøfri og trygg for brukerne. Trenger du hjelp eller veiledning med å finne de riktige produktene, er vi her for deg. Ikke nøl med å ta kontakt for mer informasjon, sammen skaper vi bedre arbeidsplasser!

 

;