Gjør terrassen klar for staycation!

Hemester

Når sommeren er på vei, er det på tide å rydde terrassen ferdig for grillsesongen og de lyse sommerkveldene. Ofte blir terrassen litt neglisjert etter vinteren og den har ofte et behov for en ansiktsløftning. Les våre tips om hvordan du enkelt kan løfte terrassen din til et nytt nivå og gjøre ferien din hjemme hyggelig!

Fire tips for den perfekte terrassen

1. Lag en stue utendørs

Det første trinnet til den perfekte terrassen er å innrede den som en stue, men utendørs. Pynt terrassen med solide utemøbler, pledd som kan brukes på kjølige sommerkvelder, myke og fargerike puter og gulvtepper tilpasset bruk ute som er behagelige å gå på barbeint.

Planteringsvagn

2. Avskjerm med hjelp av plantekasser og utepotter

Man kan fort føle at man sitter litt på utstilling når man sitter på en terrasse uten beskyttende vegger.. Kald vind eller nysgjerrige blikk gjør at man ikke alltid føler seg komfortabel. Ved å skjerme uteplassen skaper du en rolig oase for avslapning. Med blomsterkasser og utepotter kan du lage frodige vegger, espalier eller et gjerde. Velg alternativet som passer deg best!

3. Et tak beskytter og avkjøler

Som vi alle vet er det norske sommerværet ikke alltid pålitelig, noen ganger er det strålende sol og andre ganger øsregner det! Med solseil eller parasoll får du beskyttelse mot både regn og sol. For en mer permanent beskyttelse kan en pergola være en god løsning. En pergola med klatreplanter kan lages til en frodig oase som skaper skygge og beskytter mot solen på de varme dagene.

4. Ikke glem utebelysning!

Når skumringen kommer og det begynner å bli mørkt, er det viktig å ha på plass god utebelysning slik at du kan fortsette å bruke uteplassen. Fine lyslenker, lykter eller stearinlys skaper koselig stemning når solen har krøpet ned under horisonten. Innendørs anbefales det å ha et sted mellom fem og syv lyskilder per rom for å få et godt resultat, så hvorfor ikke gjøre det samme utendørs? I dag finnes det et bredt utvalg av værbestandige lyskilder du kan bruke utendørs. Et tips er å lyse opp trær og busker rundt terrassen, det skaper en koselig atmosfære.

 

Ved å tenke gjennom hvilket behov du har for terrassen kan du raskt og enkelt skape en perfekt oase for avslapning og underholdning. Gerdmans har et bredt utvalg av utemøbler som kan oppgradere uteplassen din og gi deg de rette forutsetningene for en virkelig fin sommer.

 

;