Gode tips til et hyggelig utemiljø

3 Tips

Med litt innsats er det enkelt å skape et hyggelig og innbydende utemiljø for besøkende og ansatte. Uansett om det gjeldet inngangen til en bedrift, bakgården til et borettslag eller et annet offentlig miljø, vil valget og vedlikeholdet av utemøbler og annen innredning påvirke inntrykket av uteplassen.

Få plass til alle med gode utemøbler

café

Når solen titter frem om våren kommer også ønsket om å nyte en kopp kaffe eller ta en velfortjent pause ute. Derfor er det så viktig å ha en uteplass slik at alle har mulighet å sitte en stund ute i solen.

Avhengig av hvordan bedriftens uteplass brukes, finnes det ulike løsninger og alternativer som kan tilpasses dine behov. For et mindre og mer intimt miljø kan et kafébord med kaféstoler være ideelt. Et kafébord er enkel å flytte, og man kan skape små grupper av bord og stoler for spontane møter i solen. I et offentlig miljø kan en robust parkbenk passe perfekt for korte pauser for besøkere og forbipasserende.

Ved å tenke gjennom hvordan du ønsker å presentere utemiljøet, vil du kunne lage en attraktiv uteplass og gi et godt inntrykk av bedriften.

Hold utemiljøet rent og ryddig

Ingen uteplass et spesielt tiltalende hvis det ligger søppel slengt rundt omkring. For å holde utemiljøet rent og ryddig, er det viktig å ha muligheten til å kaste søppel lett tilgjengelig. Ved å plassere avfallsbeholdere på de stedene du har flest besøkere, skaper du velfungerende områder hvor søppel lett kan kastes. Veggmonterte søppelbøtter passer fint ved for eksempel korridorer og andre trange rom. Bakkemonterte og frittstående søppelbøtter er praktiske i utemiljøer der mange går forbi. Når en søppelbøtte er lett tilgjengelig, blir den også brukt oftere. Hvis søppel allikevel blir kastet på bakken, finnes det hjelpemiddel som gjør det lettere å holde uteplassen ren. Bruk en søppelplukker eller en feiemaskin for å gjøre rengjøringen enklere. En feiemaskin er perfekt når man ønsker å fjerne søppel som ligger på bakken på en rask og effektiv måte, mens en søppelplukker er perfekt til å plukke sporadisk søppel.

Lag en ryddig sykkelparkering

cykel

Når vinteren går mot vår, vil flere etter hvert ta sykkelen til jobben. Da er det viktig at det finnes en god sykkelparkering utenfor bedriften. En velfungerende sykkelparkering har plass til alle syklene og er lett tilgjengelig. Med et sykkelstativ er det enkelt å parkere sykkelen på riktig sted og dermed unngå uorden i utemiljøet. Vi har forskjellige modeller av sykkelstativ i betong og metall. Hos oss finner du også sykkelskur som beskytter syklene mot vær og vind.

 

Hvis man ønsker å ta hensyn til behovene til de ansatte og besøkende, er det enkelt å lage et behagelig og innbydende utemiljø. Gerdmans har alt du måtte trenge for å få orden på utemiljøet. Sammen skaper vi bedre arbeidsplasser!

 

;