Guide til garderobeskap

garderobeskap

Et garderobeskap er ofte det første de ansatte ser når de begynner arbeidsdagen sin og det siste de ser når de forlater arbeidsplassen for dagen. Å ha en pen og ryddig garderobe med moderne klesskap er med andre ord ekstra viktig for de ansatte med tanke på trivsel på jobben. For hvem vil begynne og avslutte arbeidsdagen sin i en rotete garderobe med upraktiske klesskap? Vi har satt sammen en liten guide som hjelper deg med valget av ditt neste garderobeskap. Den forteller deg alt du trenger å tenke på ved kjøp av et nytt garderobeskap.

Ventilasjon i garderobeskap

Når det kommer til ventilasjon i garderobeskap det første du bør tenke på er hva slags miljø skapet skall stå i. I et skittent industrimiljø kan det være behov for bedre ventilasjon enn det som er standard i garderobeskapene. Skapene blir levert med passiv ventilasjon som standard, men det finnes varianter som kan utstyres med mekanisk ventilasjon. Med mekanisk menes at man kan koble en aktiv ventilasjonsvifte til skapene, noe som effektiviserer ventilasjonen innvendig i skapet og man blir kvitt lukt og odør. Denne typen løsninger er vanlig i bransjer der det for eksempel jobbes med sveising.

Forskjeller og fordeler med garderobeskap i stål og laminat

Garderobeskap i stål er slitesterke og har en lengre levetid sammenlignet med skap i laminat. Et garderobeskap i stål tåler også fuktige klær bedre enn et skap i laminat, siden fuktigheten ikke trenger inn i stålet på samme måte som i laminatet. Laminat i trefarger gir et naturlig og litt mer eksklusivt uttrykk, noe som kan være en ønsket effekt. Fordelen med laminatskap er at de lager mindre lyd enn stålskap. Til flere av våre klesskap kan du kombinere en stålstamme med laminat dører, og slik sett få de beste egenskapene fra begge materialene.

typer understell

Forskjeller og fordeler med ulike typer understell

Til de fleste av våre garderobeskap finnes det tre ulike typer understell: sokkel, ben- eller benkestativ. En sokkel gjør det lettere med renhold siden man ikke trenger å vaske under skapet. Et benstativ gjør skapet høyere, noe som gjør det enklere å komme til sakene i skapet. Det blir da også mulig å sette sko under skapet. Med et benkestativ trenger man ikke en separat garderobebenk som tar plass i midten av garderoben. Velger du et skap med sokkel eller benstativ anbefaler vi alltid å bestille garderobebenker i tillegg.

Garderober med lite plass

Garderober med lite plass

Plassmangel er ofte et problem i garderober. Hvis det er liten plass og trangt i garderoben, men allikevel behov for klesskap, kan et Z-skap være en bra løsning. Z-skap er som navnet sier, et skap der skapenhetene er kjedet sammen i en z-form. Skapenheten er bredere oppe eller nede, og ellers smal. Med et z-skap får du plass til dobbelt så mange skapenheter på samme areal i forhold til vanlige skap. Det kaller vi plassoptimering!

Divider

En trivelig og funksjonell garderobe øker trivselen på arbeidsplassen. Det er ofte lite plass i en garderobe, men ved god planlegging får du utnyttet plassen optimalt samt påvirket positivt hvordan arbeidsplassen oppleves av de ansette. Har du spørsmål rundt plassutnyttelse eller hvilke garderobeskap som passer best akkurat for din bedrift, kan du alltid kontakte oss! Vi hjelper deg med å bygge en bedre arbeidsplass for alle!

 

;