Dette bør du tenke på ved kjøp av jekketralle

jekketralla

For at du skal kunne ta et riktig valg, er det viktig å vurdere i hvilket miljø jekketrallen skal brukes. Skal den brukes i et miljø som allerede er støybelastet, kan det være fordelaktig å vurdere en stillegående modell. Flere støykilder kan bidra til et for høyt støynivå, noe som raskt kan oppleves som belastende i et lagerlokale.

Hvilken type hjul bør jekketrallen ha?

boggi

For at jekketrallen skal fungere best mulig for deg, bør du først å fremst tenke på hvilken type hjul den skal ha og av hvilket materiale. De to vanligste hjultypene er singel og boggie, og de to typene fungerer i praksis litt forskjellig. Jekketraller med singelhjul er stabile og robuste traller som fungerer fint til de fleste virksomheter. Jekketraller med singelhjul har mindre svingradius, noe som kan gjøre at de er lettere å håndtere i trange lokaler. Jekketraller med boggiehjul har dobbelt sett hjul på hver lastegaffel – denne løsningen fungerer best på ujevnt underlag. Boggiehjul fungerer som klatrehjul, noe som gjør det lettere å kjøre over ujevnt underlag som for eksempel terskler eller ramper. Det ene hjulet klatrer over ujevnhetene før det andre hjulet, noe som gjør det lettere å kjøre over ujevnt underlag. Singelhjul slites litt raskere enn boggiehjul, da vekten på singelhjul er fordelt på kun ett hjul mens det fordeles mellom flere hjul på boggiehjul. For å bestemme om singel- eller boggiehjul er de beste for deg, vurder nøye i hvilket miljø du skal bruke jekketrallen mest.

Hvordan påvirker hjulmaterialet jekketrallen?

Materialet på hjulene påvirker hvordan jekketrallen oppfører seg i bruk, hvilken belastning den kan håndtere og hva slags underlag den egner seg best til. Hjulene er som regel laget av enten nylon, polyuretan eller gummi, og de forskjellige materialene har forskjellige egenskaper. Nylonhjul er veldig harde, slitesterke og tåler mye vekt. Nylonhjul lager litt mer lyd ved bruk siden det harde hjulet ikke gir etter mot gulvet. Hjul av nylon fungerer utmerket på et lager med flate og rene overflater og er det beste valget for håndtering av tunge laster. Polyuretanhjul er mykere enn nylonhjul. Jekketraller med polyuretanhjul vil kjøre mykere, noe som reduserer støynivået betydelig. Tunge last kan være litt mer krevende å håndtere med en jekketralle med polyuretanhjul. Gummihjul er myke og stillegående, og fungerer ganske likt som polyuretanhjul. Gummihjul har imidlertid den fordelen at de gir bedre grep på glatte eller våte gulv. Jekketraller med gummihjul er et utmerket valg i miljøer der det kan forekomme fuktighet, som for eksempel kjølerom og fryselager.

material

Hva betyr Quicklift-funksjon på en jekketralle?

Quicklift-funksjonen innebærer at du som bruker ikke behøver så mange pumpeslag for å løfte lasten sammenlignet med løfting med en tradisjonell jekketralle. Quicklift reduserer arbeidsbelastningen i et arbeidsmiljø med mye godshåndtering daglig. Med Quicklift tar det vanligvis bare 4-5 pumpeslag for å nå maksimal høyde sammenlignet med en tradisjonell jekketraller som krever 10-12 pumpeslag. Med andre ord effektiviseres godshåndteringen, noe som betyr spart tid, penger og energi.

Hvilken betydning har lengden på gaflene?

Avhengig av hvilken type paller du håndterer, finnes det forskjellig lengder på gafler som fungerer litt forskjellig. En standard EUR-pall har dimensjonen L x B 1200 x 800 mm, noe som har gjort at den vanligste gaffellengden på en jekketraller er 1140 mm. Med en gaffellengde på 1140 mm kan du enkelt håndtere en pall på 1200 mm i lengde uten at gaflene stikker ut på den andre siden, noe som kan forårsake problemer. Du kan også håndtere pallen fra langsiden uten at hjulene på jekketrallen kommer i kontakt med de underliggende delene av pallen. Håndteres det mest halvpaller på din arbeidsplass, kan en jekketralle med kortere gafler være en god løsning. Jekketraller med kortere gaffellengde har mindre svingradius, noe som kan være fordelaktig i trange lokaler. For håndtering av halvpaller er en gaffellengde på 800 mm eller 910 mm vanlig. Det finnes jekketraller med andre gaffellengder, men de som er nevnt her er de vanligste.

 

Ved å tenke igjennom hvor du vil bruke din nye jekketralle, og hvilke funksjoner og hjul den bør ha, kan du enkelt komme frem til en jekketralle som er best egnet for deg og din virksomhet. Vi har et bredt utvalg av jekktraller fra kjente produsenter. Vi har også mulighet til å skaffe spesialløsninger ved behov. Sammen skaper vi bedre arbeidsplasser!

 

;