Guide ved kjøp av whiteboardtavler

Whiteboard

En whiteboard er blitt standardutstyr på de fleste kontorer, klasserom og konferanserom. Når man har behov for å visualisere det man tenker, er en whiteboard tavle det perfekte tilbehøret! En whiteboard gir rom for å utfolde din kreativitet og dine ideer. Hvilken type tavle du bør velge er avhengig av hvordan tavlen blir brukt: Hvor mye skal den brukes daglig? Hvordan og hvor skal den brukes? Vi har laget en kort guide som hjelper deg med å finne den riktige tavlen for akkurat din bedrift.

Tips ved kjøp av whiteboard

Det første du bør tenke på ved kjøpet av en whiteboard er hvordan og hvor mye den kommer til å bli brukt. Det finnes flere forskjellige typer skrivetavler, valget av riktig tavle er avhengig av hvor mye tavlen brukes i løpet av dagen. Så hva er forskjellen mellom de forskjellige typene whiteboard tavler i vårt sortiment? Forskjellen mellom de ulike variantene er som regel hvilken overflatebehandling tavlen har på skriveflaten. Nedenfor finner du en kort beskrivelse av de typene overflate og hva slags egenskaper de har:

Keramisk emaljert whiteboard: En whiteboard med keramisk emaljert overflate har en hard skriveflate, noe som gjør overflaten god å skrive på samt enklere å rengjøre. Skal tavlen brukes veldig mye i løpet av dagen og flere dager uken, er keramisk emaljert overflate å anbefale. Whiteboard med keramisk emaljert skriveoverflate passer fint på skoler, lærerrom og lignende, der tavlen brukes veldig mye hver dag.

Whiteboard med glassemalje: Glassemalje har ikke like hard overflate som keramisk emalje, men har en skriveflate som allikevel er holdbar. En whiteboard med glassemalje fungerer fint på steder der tavlen brukes noen ganger per dag. Gode bruksområder er for eksempel konferanserom som ikke brukes veldig ofte, og der man ikke trenger en tavle med hard keramisk emaljering.

Whiteboard med lakkert overflate: Lakkert overflate er ikke like hard som keramisk emalje eller glassemalje og er litt mer porøs enn de andre variantene. Etter lang tids bruk vil derfor små rester av farge lettere sitte igjen i tavlen. En whiteboard med lakkert overflate passer i situasjoner der man ikke bruker tavlen så ofte, for eksempel som informasjonstavle på lageret.

For de som ønsker en whiteboard i moderne design, finnes det skrivetavler i glass. Våre glasstavler kommer med en magnetisk bakside noe som gjør at tavlen kan også brukes som en anslagstavle med magneter. En whiteboard i glass er en enkel og fin innredningsdetalj samtidig som den fyller flere andre funksjoner.

Rengjøring av whiteboard

Rengjøring av whiteboard

En vanlig årsak til at whiteboardtavlen blir skitten er at den tørkes med en tavlesvamp som ikke er ren. Etter en tids bruk, samles partiklene fra tusjen i tavlesvampen og den klarer ikke lenger å rengjøre tavlen. Bytt ut rengjøringskluten på svampen med jevne mellomrom. Det er lurt å la tusjen tørke ordentlig før man bruker svampen slik at man ikke «smører» blekket ut over hele whiteboard tavlen.

Vi har alle sikkert gjort feilen å skrive på en whiteboardtavle med en permanent tusj det ikke går an å tørke bort. Så hva gjør man? Ikke bekymre deg, du trenger ikke å kjøpe en ny whiteboard. Bruk en whiteboardtusj/penn og skriv over på det permanente, etter dette bør du kunne tørke alt av med en tavlesvamp! Skulle det ikke fungere kan du forsiktig bruke litt aceton eller whitesprit til å tørke ut den permanente tusjen. Vær forsiktig når du bruker sterke rengjøringsmidler, siden de kan skade overflaten, noe som gjør at whiteboard tavlen ikke fungerer så bra i det lange løp.  Det er veldig viktig å merke at aceton og whitesprit kun kan brukes på whiteboard tavler som ikke er lakkerte. Whiteboard med lakkert overflate tåler ikke sterke rengjøringsmidler og blir raskt ødelagt.

Divider

Er du usikker på hvilken whiteboardtavle som passer for din virksomhet, ikke nøl med å kontakte oss på telefon, chat eller e-post. Vi hjelper deg gjerne med dine spørsmål!

 

;