Hvordan jobber du på hjemmekontoret ditt? Slik gjør vi det hos Gerdmans!

Teams

Har du også jobbet heltid eller mer enn vanlig hjemmefra det siste året? Korona-pandemien endret hverdagen vår drastisk og mange fikk en endret arbeidssituasjon. Mange av oss måtte flytte kontoret hjem og begynne i en ny arbeidshverdag. Vi ba noen av våre kollegaer om å dele sine personlige opplevelser av å jobbe hjemmefra. Les mer om deres erfaring og få med deg de beste tipsene om hjemmekontor!

Våre kollegaers tanker om å jobbe hjemmefra

Å jobbe hjemmefra sparer tid samt at konsentrasjonen er bedre

«Det er både fordeler og ulemper ved å jobbe hjemmefra. Jeg sparer mye tid når jeg ikke trenger å reise til og fra jobben. Teamet mitt sitter normalt i ulike land, så slik sett har det ikke skjedd så mye forandring. Vi har også før koronaen kommunisert mest digitalt. Jeg savner imidlertid kollegaene mine på det finske kontoret.»

Marianne Slotte, Digital Spesialist, Finland

«Det er både positive og negative sider ved å jobbe hjemmefra. Det er stille og rolig hjemme, noe som gjør det enkelt å konsentrere seg om arbeidet. Man sparer tid når man slipper arbeidsreisen. Samtidig skjer all kommunikasjon med kollegaene digitalt, og det kan være litt tungvint innimellom. Man mister praten ved kaffemaskinen, raske samtaler ved kollegaens skrivepult samt alle spontane møter.»

Eeva Helgeland, Digital Spesialist, Norge

Å ha rutiner er viktig selv om de kanskje er endret

«Fjernarbeid krevde til å begynne med en hel del endringer i rutinene mine, men i ettertid føles det allikevel bra.»

Irene Stendevad, Salg, Danmark

«For meg har det vært viktig å opprettholde mine daglige rutiner. Jeg steller meg på vanlig måte om morgenen og setter i gang med dagens oppgaver.»

Jennie Svensson, Reklamasjoner, Sverige

Eeva

«Jeg står opp til vanlig tid og steller meg som om jeg skulle gå på kontoret. Jeg liker å føle meg «fresh» også på hjemmekontoret. Jeg har prøvd å organisere arbeidsplassen min tilsvarende slik jeg har det på kontoret. Jeg har laget et arbeidsrom på et av barnerommene hvor jeg har et skrivebord, kontorstol og god belysning. Jeg tar kaffepauser og lunsj til samme tid som jeg pleier på kontoret.»

Eeva Helgeland, Digital Spesialist, Norge

Å jobbe hjemmefra gir plass til effektivitet og fokus på arbeidsoppgaven

«Effektiviteten øker når du utelukkende kan fokusere på arbeid ditt. Det er ingen kollegaer å snakke med i løpet av dagen, noe som kan forstyrre konsentrasjonen.»

Jennie Svensson, Reklamasjoner, Sverige

«Det beste er at det er litt mindre tidspress på morgenen. Det som også er bra, er at konsentrasjon ikke brytes.»

Eeva Helgeland, Digital Spesialist, Norge

Ergonomien på hjemmekontoret er viktig

«Jeg fikk raskt vondt i ryggen når vi ble flyttet til hjemmekontor i mars 2020. Da skjønte jeg at jeg må lage meg en god og ergonomisk arbeidsstasjon. Jeg har en justerbar kontorstol Orion og et vanlig skrivebord. Belysning er også viktig, så i tillegg til den vanlige belysningen har jeg en effektiv skrivebordslampe.»

Eeva Helgeland, Digital Spesialist, Norge

«Jeg tok med meg en god justerbar kontorstol fra kontoret, og jeg jobber ved et hev- og senkbart skrivebord. Det er virkelig viktig at hjemmekontoret er ergonomisk fordi man tilbringer så mange timer om dagen ved skrivebordet.»

Irene Stendevad, Salg, Danmark

Marianne

«Jeg har et hev-og senkbart skrivebord, en sitteball VLUV, en ergonomisk kontorstol og en stor skjerm. Jeg tror at variasjon i arbeidsstillinger er veldig viktig, det er derfor et hev og senk skrivebord er et absolutt must! Jeg prøver også å huske på å ta pauser og bevege meg for å øke blodsirkulasjonen.»

Marianne Slotte, Digital Spesialist, Finland

Våre viktigste arbeidsredskaper på hjemmekontoret

«Et ergonomisk skrivebord og en justerbar kontorstol som jeg kan tilpasse til kroppen min. Og selvfølgelig min PC!»

Irene Stendevad, Salg, Danmark

«PCen min, mobiltelefonen og muligheten til å chatte med kollegene mine via Teams!»

Jennie Svensson, Reklamasjoner, Sverige

«Kaffe, kaffe og kaffe. Nei, kaffe er nok viktig, men det er enda viktigere å ha en god arbeidsstol, to store skjermer og Teams oppkoblet.»

Eeva Helgeland, Digital Spesialist, Norge

«Jeg skulle ikke klare meg uten en god espresso! Det har også vært veldig viktig å ha et ergonomisk skrivebord og daglig kontakt med kollegaene mine på Teams.»

Marianne Slotte, Digital Spesialist, Finland

Våre kollegaers tips for deg som jobber hjemmefra

«Hold kontakten med kollegaene dine via digitale kanaler, for eksempel chat, videosamtaler eller lignende. Avtal felles kaffepauser slik at du får muligheten å veksle tanker og ideer med kollegaene dine.»

Marianne Slotte, Digital Spesialist, Finland

«Husk å ta pauser slik at du får beveget kroppen. Det er lett å glemme å ta pauser når man sitter konsentrert og fordypet i arbeidsoppgavene.»

Irene Stendevad, Salg, Danmark

«Prøv å gjøre hjemmekontoret ditt mest mulig lik kontoret ditt. Tenk på ergonomien, du orker mer hvis du har en god ergonomisk stol og gjerne en hev- og senkbart skrivepult. Husk å ta pauser!»

Eeva Helgeland, Digital Spesialist, Norge

Våre 5 beste tips til hjemmekontoret

- Hvis du har plass til et solid skrivebord, velg gjerne et hev- og senkbart skrivebord. Da kan du enkelt variere arbeidsstillingen i løpet av dagen, noe som gir deg mer energi. Hev og senk skrivebord finnes også i mindre varianter. De tar lite plass og er spesielt tilpasset hjemmekontoret.

- Har du ikke plass for et skrivebord og må bruke spisebordet som arbeidsbord? Sørg da for at du i det minste har en ergonomisk stol.

- Aktiv sitting reduserer spenning i musklene, holder kroppen i bevegelse og styrker musklene. En sitteball kan være et utmerket alternativ hjemme!

- Husk å ta pauser! Sett en påminnelse på telefonen slik at du husker å ta pauser i løpet av arbeidsdagen.

- Ha det gøy på jobben med kollegaene dine! Bare fordi du jobber hjemmefra trenger ikke det bety at du ikke kan omgås med kollegaene dine. Ta deg tid til kaffepauser via teams eller andra digitale plattformer, da blir det ikke så ensomt å jobbe hjemmefra!

 

;