Interiørtrender 2020 - Stockholm Furniture & Light Fair

Furniture Fair 2020

Stockholm Furniture & Light Fair 2020 har gått av stabelen og Gerdmans var selvfølgelig på plass for å undersøke nye trender og utvikle nye spennende samarbeid. Det har vært intense dager med mange sterke og positive inntrykk. Her gir vi vårt syn på de mest fremtredende trendene fra messen.

Enviroment

Messens sterkeste fokus var utvilsomt miljø og bærekrafstenkning innen møbelindustrien. På utstillerlisten var det flere selskaper med en tydelig miljøprofil og flere av messens forelesere snakket om bærekraftige innovasjoner. I dag ønsker mange å ta gode miljøvalg, og det er tydelig at bærekraftige løsninger er en vinnende faktor som vekker interesse.

Colors

Årets fargepalett følger på mange måter fjorårets jordnære og naturlige farger med innslag av grønt, rav og gult. De naturlige fargene kompletteres av pistasj, terrakotta og pudderrosa, noe som ble sett på som veggfarge hos mange av utstillerne. Årets overraskelse er blått, som fremsto som en aksentfarge på både tepper, stoffer og møbler. Man kan se litt mer vågale, sterke farger i år og det er rom for store fargerike overflater.

Shape

Formspråket går også mot den litt mer vågale og lekne retningen. Det er generelt fremdeles et rolig uttrykk med runde organiske former og glatte rene flater, men i år er det større grad av lekenhet. De lyse treslagene, som vi har sett mye av det siste året, får selskap av mørkere tredetaljer. Mange møbler blander svart samt lyst og mørkt tre.

room-in-room

Hjemmet og kontoret fortsetter å nærme seg hverandre, og mange av messens seminarer dreide seg om temaer som ”Hvordan er morgendagens kontor?” og «Hvorfor skal man være på et kontor når alt finnes i skyen?». Fremtidens kontor går i en retning av å i større grad tilpasses til den enkeltes behov samt å skape «rom i rommet» i det åpne kontorlandskapet. Trenden går mot å dele arealer i soner i enda større grad. Mennesker på samme arbeidsplass har forskjellige behov og den samme personen kan også ha ulike behov i løpet av dagen. Ved å dele rommet i ulike soner med hjelp av interiør, belysning, lyd, lys, farger og planter kan man skape en plass for ro, inspirasjon, samarbeid og innovasjon.

;