Julebord 2020 – 10+1 innovative ideer

Julebord er en viktig del av mange bedrifters juletradisjoner. Det er koselig å samles før det nye året begynner, si takk for det gamle, være sammen og styrke lagånden. Julebordsesongen i 2020 vil bli annerledes, men må vi droppe festen helt? Vi kan kanskje ikke samles i store selskaper, men det finnes alternative måter å arrangere julebordet på.

Julebordet kan avholdesi samsvar med helsemyndighetenes retningslinjer hvis man er litt kreativ, slår kloke hoder sammen og tenker annerledes. Årets feiring kan bestå av diverse digitale arrangementer, delikatesser fra norske produsenter og hyggelig samvær – på avstand. Det er mange muligheter! For å hjelpe til med brainstormingen, har vi på Gerdmans satt sammen 10 + 1 tips for å arrangere et morsomt og vellykket julebord i pandemitiden.

 

1. Vin- eller ølsmaking på avstand

Arranger en uformell vinsmaking for teamet via digitale plattformer. Ønsker du å løfte opplevelsen, inviter en vinkjenner til arrangementet.

Foretrekker du øl? Støtt det lokale mikrobryggeriet og arranger ølsmaking sammen med en som kan fortelle om de forskjellige øltypene og bryggeprosessen.

 

2. Donasjon til veldedighet

Doner hele eller deler av årets julebordsbudsjett til et eller flere veldedige formål på avdelings- eller bedriftsnivå. Bestem sammen hvilket formål dere vil støtte eller arranger en konkurranse og la vinneren bestemme formålet.

 

3. Julegaver i stedet for fest

I år kan en liten gave i stedet for en fest være på sin plass. En nyttig gave kan for eksempel være en sitteball – et etterlengtet bidrag til bedre arbeidsergonomi på hjemmekontoret og en stilfull innredningsdetalj. Festbudsjettet kan brukes til gaver så lenge man husker å sjekke reglene for beskatningen.

 

4. Take away – middag med hjemlevering

Bestill en felles middag for alle med hjemlevering og samle teamet virtuelt rundt samme bord. Middagen kan bestå av en ordentlig fine dining-opplevelse eller et annet smakfullt alternativ. Eller velg det tradisjonelle julemåltidet og bestill julemat med for eksempel ribbe og pinnekjøtt som dere nyter i fellesskap via Teams-appen.

 

5. Virtuell konsert eller et virtuelt stand-up show

I år ønsker mange å støtte kultur- og eventbransjen. Så hvorfor ikke bruke julebordsbudsjettet til å arrangere en virtuell julekonsert eller et stand-up show for hele bedriften? Hver ansatt kan delta ved å klikke seg inn via Teams. Ha gjerne litt gløgg og pepperkaker eller ost og vin ved siden av. Etter konserten kan kvelden fortsettes virtuelt i små grupper.

 

6. En kveld med brettspill

Spill internettbaserte brettspill. Det finnes flere online-tjenester hvor det er mulig å spille forskjellige brettspill virtuelt. De kan kreve registrering, men det er ofte mulig å spille gratis.

 

7. Gavekort til de ansatte

En annen måte å støtte norske bedrifter på er å kjøpe gavekort. Det er mange bedrifter som har tøffe tider akkurat nå, og et bidrag i form av å kjøpe gavekort vil sikkert bli satt pris på av både den som mottar gaven og av bedriften som får en håndsrekning i denne vanskelige tiden. Når du kjøper et gavekort, husk å sjekke reglene for beskatning.

 

8. En delikatessekurv med overraskelser

Send en kurv med juledelikatesser hjem til de ansatte. Kurven kan fylles med ulike typer juleprodukter som dekorasjoner, gløgg, sjokolade, kaffe, nøtter eller for eksempel ullsokker eller noe annet som passer årstiden! Legg også noe overraskende i kurven.

 

9. Quiz eller annen konkurranse

Arranger en quiz eller en annen konkurranse på nett. Konkurrer teamene imellom eller innen ett team. Quizmasteren kan lage morsomme spørsmål om teammedlemmene eller organisasjonen, slik at man blir bedre kjent med hverandre. En populær plattform for nettbaserte spørrekonkurranser er Kahoot!, et spillbasert læringsmiljø.

 

10. Kaffesmaking

Cup tasting eller coffee cupping er begreper som brukes av kaffeentusiaster og er synonymt med kaffesmaking og evaluering av kaffe. Kjøp et kaffesmakingssett fra et lite norsk kaffebrenneri og arranger et virtuelt cupping-evenement. Forskjellige kaffetyper får sin særegne smak fra blant annet opprinnelse, prosessering og brenning. La teamet kåre en kaffevinner!

 

+1. Julekalender

Lag en julekalender og kombiner flere av tipsene. Arranger flere mindre arrangement og gled de ansatte med små overraskelser i hverdagen.

Gerdmans ønsker alle lykke til med planleggingen og en hyggelig førjulstid!

;