Få en god start på det nye året!

”Nytt år, nye muligheter” sier vi ofte i starten på et nytt år. Men hvorfor begrense det til å gjelde bare på det personlige plan? Tenk nytt også på arbeidsplassen! Her gir vi noen tips til hva du bør tenke på i 2019, for å få en god start på det nye året.

Sett mer farge på kontoret

På mange kontor er det mangel på farger, det meste går i hvitt og grått. Å male en vegg er ikke spesielt kostbart eller tidkrevende. Resultatet kan raskt gi økt trivsel på arbeidsplassen! Males for eksempel en kontrastvegg i en farge som inngår i bedriftens grafiske profil kan det øke følelsen av tilhørighet og fellesskap. Erstatt de typiske svarte kontorstolene med noen i friske farger. Tenk på å kombinere farger på møbler, tekstiler og malte flater i samme farge eller en kombinasjon av farger i samme skala. Ny innredning – ny energi!

Mer tekstil på kontoret

Selv med en fin og fargeglad arbeidsplass kan det gjenstå et stort problem, nemlig lydnivået. Et høyt lydnivå kan virke forstyrrende og ødeleggende for konsentrasjonen. En god løsning på problemet er mer tekstil i innredningen. Tekstil myker opp og skaper trivsel på kontoret, samtidig som det diffuserer lyden og fjerner ekko i lokalet. Når det er på tide å fornye innredningen kan det være smart å tenke over møbler, gardiner med mere. Ved å kombinere fargene på alle tekstiler kan man enkelt skape en helhet som gir mer energi på arbeidsplassen.

Skap ”rom i rommet”

Ved å skape et ”rom i rommet” kan du raskt og enkelt få en forandring på kontoret. Små, avskjermede flater som passer for spontane møter, mindre samlinger eller en liten pause i løpet av arbeidsdagen. På noen arbeidsplasser kan det høres ut som en unødvenig luksus å ha en hvileplass, men tenk på at det kan være en smart investering. En arbeidsplass der personalet føler velvære skaper økt trivsel og arbeidslyst.

Rengjør og organiser

Start det nye året med et rent og ryddig kontor! Støvete bokhyller og skrivebord er ikke bra for miljøet på arbeidsplassen, det virker forstyrrende på konsentrasjonen og kan stresse deg. Hold arbeidsplassen ryddig, organiser permer og bøker og sett gjerne et personlig preg på din arbeidsplass. Da vil du føle økt trivsel og ha en god dag på kontoret.

Sett pris på det du gjorde i fjor

Tenk ikke bare på ”to do-listen” for 2019, men se deg også tilbake på hva som skjedde i fjor. Kanskje det ikke var så store forandringer, men det er fint å reflektere over hva du fikk gjort og løfte frem de positive verdiene og arbeidsinnsatsen. Vær stolt av det du har fått gjort i 2018, og ta alt det positive med deg inn i 2019.

;