Riktig belysning på kontoret: Hold energien oppe og forbruket nede

belysning

Hvor viktig er lyssettingen på kontoret? Det er veldig viktig, både for å få et behagelig lysmiljø og for du skal kunne holde energien og konsentrasjonen oppe på din arbeidsplass. Så bruk mye lys, men med sparsomme lykilder. LED bruker 85 prosent mindre energi enn tradisjonelle lyspærer.

Lokaler og arbeidsplasser kan se forskjellige ut, men basen er den samme. Unngå for store lysforskjeller i et kontorlandskap. Det kan oppleves forstyrrende og blendene. Tenk også på å tilpasse belysningen etter person og miljøet rundt. Noen ganger jobber du sittende, noen ganger stående, og noen ganger i en lounge eller et møterom.

Riktig bruk av lys får deg til å føle deg bedre og i stand til å prestere hele dagen:

• Dagslys: Naturlig lys er grunnlaget for lokalets belysning i den lyse delen av året og døgnet. Like betydelig for arbeidsmiljøet som for folks velvære.

• Generell belysning: Armaturer, oftest taklamper, som gir et spredt lys over hele rommet. Bør være uten flimring for god trivsel.

• Punktbelysning: Gulv- og skrivebordslamper øker konsentrasjonen. Med arm og lampehode kan du justere lyset og redusere refleksjoner i for eksempel dataskjermen.

 

;