Slik forbedrer du lydmiljøet på kontor

Er du lei av forstyrrende lyder og støy på jobben? Lyd er som vann – det lekker inn gjennom den minste sprekk. Det finnes mange ulike løsninger på problemet – alt fra å innrede med mykere flater, til å dempe med lydabsorbenter i form av bord- eller gulvskjermer.

Dårlig lydmiljø er et vanlig problem på mange arbeidsplasser. Selv den minste forstyrrelse kan virke stressende og påvirke konsentrasjon og prestasjon. Her gir vi deg noen tips for lyddemping – for  en bedre arbeidsplass:

  

- Tekstiler hjelper til med å dempe lydnivået. Det kan for eksempel være gardiner eller tepper -  jo mer tekstil, desto bedre lyddemping. Det hjelper til med å diffusere (splitte) lyden og minsker ubehagelig ekko.

- Stoppede møbler, som for eksempel en kontorstol med tykk stopping eller en besøkssofa, er et godt alternativ i rom hvor det er lite tekstiler.

- Bokhyller med lukket oppbevaring i form av dører kan se fint ut, men det reflekterer lyden og kan skape irriterende gjenklang. Bruk heller åpne bokhyller fylt med bøker eller permer for å hjelpe til med å redusere lyd. 

- Grønne planter renser luften og gir økt trivsel på arbeidsplassen, en naturlig lyddemper som diffuserer lyd.

- Lydløse mobiler og datamaskiner gjør at du slipper avbrytelser i form av distraherende lydsignaler fra sms og push-varsler. Ta hensyn til dine kolleger og slå av lyden!

- Møbelknotter minsker skrapelyder fra stolben og gjør at stolen glir lettere på gulvet. Sørg for å bytte ut gamle møbelknotter så sparer du både gulv og ører.

- Bordskjermer og gulvskjermer med lydabsorberende fylling utgjør en stor forskjell på lydmiljøet, samtidig som de avskjermer arbeidsplassen og hindrer innsyn. Sørg for å ha en skjerm som er høy nok til at man ikke snakker over skjermen.

- Oppslagstavler med myk overflate av tekstil eller kork demper lyd fra veggene kombinert med at de er perfekte for å dele informasjon med de ansatte.

- Lydabsorbenter for vegg diffuserer og ”suger opp” lyden og kan være en dekorativ del av innredningen. Kombiner flere farger og former for å skape liv på arbeidsplassen!

 

;