Slik forebygger du smittespredning på arbeidsplassen

Gode rutiner for håndhygiene

 

Nå er det ekstra viktig å tenkte på hva man kan gjøre for å forebygge og unngå smittespredning på arbeidsplassen sin. Det er flere tiltak som kan være aktuelle som for eksempel å holde avstand fra hverandre og å sikre at personalet som jobber i en utsatt situasjon er tilstrekkelig beskyttet. Hos Gerdmans finner du flere praktiske produkter som bidrar til å forebygge smittespredning. Her gir vi deg noen tips på hvordan du kan bruke dem effektivt.

Gode rutiner for håndhygiene

Håndvask er en av de viktigste tiltakene ved forebygging av smitte. Det er enkelt og effektivt, du trenger bare vann og såpe. Vask hendene ofte, i hvert fall hver gang etter du har vært ute, før og etter måltider og toalettbesøk samt etter hosting og nysing. Vask hendene grundig med lunkent vann i minst 20 sekunder. Husk også å tørke hendene, helst med et papirhåndkle som kan kastes etter bruk.
Har du ikke mulighet til håndvask er håndsprit et godt alternativ. Håndsprit dreper bakterier, virus og mange andre mikroorganismer. Håndsprit desinfiserer hendene raskt og effektivt siden den inneholder alkohol på minst 60 %. Det ødelegger mikroorganismenes cellemembran med nesten umiddelbar virkning. Derfor er god håndhygiene så viktig for å forebygge spredning av smitte. I visse arbeidsoppgaver kan også enganghansker være nyttige og en effektiv beskyttelse mot smitte. Behandler du matvarer, velg hansker som er næringsmiddelgodkjente.

Beskyttelsesskjerm kan redusere smitte

I yrker hvor man er i mye kontakt med andre mennesker kan personalet være mer utsatt for smitte. Det kan for eksempel dreie seg om butikkansatte, servicemedarbeidere eller resepsjonister. En beskyttelsesskjerm i pleksiglass beskytter de ansatte og kunder mot dråpesmitte ved hosting og nysing. Hos oss finner du to typer beskyttelseskjermer, en hengende og en stående modell. En hengende beskyttelsesskjerm er en god løsning på steder hvor det er lite plass, som for eksempel ved butikkasser. På resepsjonsskranker eller skrivebord fungerer den stående modellen perfekt.

God veiledning for ventende kunder

Selv om mange nå er klar over at man må holde god avstand fra hverandre (for å unngå spredning av smitte), kan det oppstå situasjoner hvor folk trenger veiledning. Avsperringsbånd på stolpe eller for vegg gjør at man enkelt kan lede kunder og besøkende i lokalet. Bruk gjerne også gulvmarkering for å vise hvor kunden skal stå. Et påbudsskilt kan være et ytterligere hjelpemiddel for å gjøre besøkende oppmerksomme på regler og retningslinjer. Påbudsskilt kan enkelt settes opp på veggen eller henges fra taket for god synlighet.

Alles bidrag er viktig

Gerdmans har et stort utvalg forskjellige produkter som kan bidra til å redusere smittespredning. Vi har alle et ansvar for å gjøre vårt beste for å forebygge smitte. Vi håper vi kan være til hjelp med å lage gode rutiner og en trygg arbeidsplass. Sammen skaper vi bedre arbeidsplasser!

 

;