Slik velger du riktig skrivebord

Riktig skrivebord

Ved å tenke ergonomi på arbeidsplassen skaper man forutsetningene for et godt arbeidsmiljø. Å sitte stille hele arbeidsdagen kan gjøre at du får mindre energi, tempo og fokus reduseres, og det er viktig å ha et alternativ. Med et hev og senk skrivebord kan du variere arbeidsstillingen, få mer bevegelse og mer energi. Skrivebordet blir det arbeidsverktøyet som gir deg riktig arbeidsstilling, bra for kroppen og arbeidsmiljøet. Vi har laget en guide som hjelper deg i valget av skrivebord, her finner du det du bør vite!

Å innrede et helt nytt kontor er ofte et stort prosjekt. Man vil gjerne at alle skal bli fornøyde, men det er ikke alltid så lett. Noe av det viktigste er å velge hvilket skrivebord som passer best. Arbeidsplassen skal være funksjonell og ergonomisk, ha et tiltalende design, og gjerne gi en mulighet for å kunne variere arbeidsstillingen. Det stilles høye krav til kvalitet og funksjon for et bord som brukes daglig. Det bør være plass til data, skjermer, skrivebordstilbehør og annen oppbevaring.

For å unngå problem med for stort eller for lite skrivebord bør plassen måles opp på forhånd. Et hjørneskrivebord gir en stor arbeidsflate, påse at det er nok plass i dybden ved en slik løsning. Tenk over hva som er behovet på din arbeidsplass, hvordan skal skrivebordet brukes? Skal det brukes hele arbeidsdagen kan det være smart å vurdere et hev og senk skrivebord som gir deg muligheten til å variere arbeidsstillingen. Skal skrivebordet kun brukes av og til kan det være nok å ha et vanlig fast skrivebord. Uansett hvilken løsning du velger bør det passe til de arbeidsoppgaver du har.

ergonomisk skrivebord

Enten du velger et hev og senk eller et fast skrivebord, så bør bordet ha riktig størrelse og funksjon i tillegg til et design som skal passe inn i den øvrige innredning. For å gjøre en gjennomtenkt innredning mulig så kan alle understell og bordplater kjøpes separat. Delene kan kombineres fritt, slik at du får akkurat det skrivebordet som passer din arbeidsplass. Våre skrivebordsplater finnes i laminat eller finér, der laminat er det som selges mest. Laminat er en holdbar overflate som er slitesterk når det gjelder væsker, riper og slag. Det er lettstelt og enkelt å tørke av flekker som oppstår. En finérplate er en sponplate med et tynt lag ekte tre. Finér gir et med luksuriøst utseende, men man skal være klar over at overflaten eldes og fargen blir mørkere med tiden.

Gerdmans har et stort utvalg av skrivebord, alt fra hev og senk til vanlige tradisjonelle skrivebord. Å bruke et hev og senk skrivebord er ikke mer avansert enn å trykke på en knapp for høydejustering. Alle hev og senk skrivebord leveres med elektrisk motor for enkel justering, det er ikke behov for manuelle løft. Slik blir din arbeidsdag lettere!

hev og senk skrivebord

Fordeler med et hev og senk skrivebord

Å sitte stille i lange perioder kan være skadelig, kroppen har godt av å være i bevegelse. Et hev og senk skrivebord hjelper deg til å arbeide mer aktivt da du kan variere arbeidsstillingen. Noen av fordelene med å ha et hev og senk skrivebord: 

- Bedre kroppsholdning, å stå er mer naturlig for kroppen enn å sitte ned

- Bedre blodsirkulasjon, når du aktiverer musklene øker blodsirkulasjonen i kroppen

- Høyere fettforbrenning, når du aktiverer kroppen forbrenner du mer energi

- En sunnere arbeidsdag for bedre livskvalitet

Har du problem med å arbeide stående i lengre perioder kan du bruke en ståmatte som tilbehør til hev og senk skrivebordet. Den avlaster leddene og gir et mykere underlag.

divider

Trenger du hjelp med valget av ditt nye skrivebord eller andre spørsmål om kontorinnredning, så er du velkommen til å kontakte oss!

 

;