Stå mer på jobben med en solid ståmatte

ståmatte

Når man snakker om ergonomi, tenker nok mange på hvordan man sitter på en riktig og behagelig måte, hvordan man unngår belastningsskader eller unngå skader på grunn av feil løfteteknikk eller lignende. I dagens samfunn jobber mange på et kontor eller har en jobb som innebærer mye stillesitting, og derfor er det viktig å tenke på ergonomien En ståmatte eller arbeidsmatte gir deg et ergonomisk underlag som er myk og behagelig å stå på.

En ståmatte avlaster knær og ledd

ståmatte2

Vi mennesker er skapt for å holde kroppen i bevegelse. Når bevegelsesmønstre blir statiske kan det oppstå problemer i form av slitasje på kroppen. Å kunne bytte mellom å stå og sitte gjør hverdagen vår mer dynamisk, noe som er gunstig for kroppen. Hvis du noen gang har stått en hel arbeidsdag på et hardt underlag, vet du hvordan det føles med stive muskler og ledd i rygg, ben og føtter. Ingen variasjon i arbeidsstillingen vil forringe blodsirkulasjonen i musklene, noe som fører til stivhet.

 

En avlastningsmatte eller en arbeidsmatte er et utmerket hjelpemiddel for å forbedre ergonomien for føttene. Den myke matten forhindrer deg fra å stå stille og du vil ubevisst bevege føttene med små bevegelser for å parere det fleksible underlaget. Ved å konstant parere underlaget øker du blodsirkulasjonen i føtter og ben, noe som betyr at du får mer energi i løpet av arbeidsdagen og unngår stivhet og smerter i musklene. Ved arbeid der man beveger seg på et lite område, for eksempel foran et hev og senk skrivebord eller ved kassen i en butikk, avlaster ståmatten føttene, knær og rygg. Ved hvert steg eller bevegelse demper mattet støtet mot foten, akkurat som joggesko gjør når man løper. Ved hjelp av en arbeidsmatte vil du føle deg piggere, ha mer energi og på sikt vil du unngå fysisk ubehag.

Velg din arbeidsmatte i henhold til miljøet den skal brukes i

arbeidsmatte

Avhengig av om du jobber i et industrimiljø eller kontormiljø, bør kravene til arbeidsmatten være ulike. Det er viktig å velge riktig matte i henhold til hvilket miljø det skal brukes i og hvilke behov man har. En arbeidsmatte av naturgummi er behagelig å stå på, holdbar og tøyelig. Naturgummi tåler væske, men er best egnet i et tørt miljø der det ikke brukes sterke kjemikalier. Skal matten brukes i tungindustri, anbefaler vi en matte laget av nitrilgummi eller syntetisk gummi. En matte laget av disse materialene tåler stor belastning og er motstandsdyktige mot de fleste typer oljer, fett og kjemikalier. For et kontormiljø er en ståmatte med overflate trukket i stoff det perfekte alternativet. Overflaten i stoff gjør at ståmatten også passer fint inn i et kontormiljø og blir en stilig interiørdetalj.

 

Glem ikke å bytte din ståmatte eller arbeidsmatte regelmessig, slik at du alltid står på et underlag som gir deg god støtte.

 

;