Trendspaning på møbelmessen

Verdens største messe for skandinavisk møbeldesign og lysdesign, Stockholm Furniture & Light Fair 2019, har gått av stabelen. Messen er et «must» å besøke for alle som er interessert i interiørdesign. Forelesningene, utstillingene og workshopene på messen gir en forsmak på det kommende årets trender. Noen av de mest toneangivende innredningstrendene for 2019 er treverk av alle slag, strømlinjeformede møbler, skandinavisk og japansk inspirert formspråk samt tidløs og holdbart design. Årets klareste fargetrender er i naturlige jordfarger. Vi hos Gerdmans har vært på møbelmessen for å hente inspirasjon og deler her våre inntrykk fra messen.

Skandinavisk design møter japansk formspråk 

På årets messe ser vi at det skandinaviske og japanske formspråket møtes i en harmonisk og strømlinjeformet minimalisme. Det er rene linjer og rolig formspråk hvor det naturlige er fremtredende og da hovedsakelig i lyse treverk.  Håndverket hylles i nøye utvalgte materialer, noe man ser i alt fra fine detaljer til store møbler. Vi ser et behagelig og mykt formspråk som løfter frem det vakre i naturen - en klar innredningstrend for 2019.

Fargetrender for innredning

Fra den nedtonede og jordfargede paletten kommer det nå frem også mer fargestreke og brente toner. Det er et spekter av farger som går fra en base av naturlige grå og beige nyanser til de varme fargene terrakotta, rust og rav. Den grønne trenden fortsetter og vi ser nye nyanser, gjerne lette og dype gråtoner i matt, noe som skaper fargebrytninger som er behagelig for øyet. Helhetsfølelsen er en harmonisk og behagelig innredning uten at den er fargeløs.

Innbydende runde former

Interiøråret 2019 ønsker oss velkommen med sitt runde og innbydende formspråk. I år velger vi bort de kantete og harde linjene til fordel for de strømlinjeformete og myke som lar møblene ta plass og være et inviterende punkt i rommet. Vi ser ofte materialer som ull og lin i myke farger og ton-i-ton, ofte i kombinasjon med glatte treflater som skaper variasjon og liv.

Bærekraft og miljø er i tiden

I flere år har bransjen hatt fokus på bærekraftig innredning og det er fortsatt en sterk trend i 2019. Mulighetene er mange, og det kommer flere og flere spennende alternativer i markedet. Overskuddsmateriale fra egen produksjon får et nytt liv, lin som tradisjonelt brukes til linstoff kan utgjøre ramme i for eksempel en stol, resirkulerte materialer som aluminium, stål og plast, gjenbrukes mer også i kontormøbler. Ønsker man at innredningen skal være helt nedbrytbar kan potetstivelse, skall fra sitrusfrukter og hvetekli være noen av "ingrediensene" i produksjonen. Listen over innovative løsninger er lang og vi kommer garantert til å se mye mer av dette i fremtiden.

La følelsene ta plass

Fremtidens kontor utvikles mot å være mer tilpasset for individets behov, hvor hver følelse skal få ta sin plass. Historisk har vi gått fra egne små kontor til åpne landskap og i de senere årene har man begynt å skape ”rom i rom” i det åpne kontorlandskapet. Nå går trenden enda lenger mot å dele inn kontoret i soner. Arbeidstagere på en arbeidsplass har ulike behov samt at den enkelte arbeidstager kan ha forskjellige behov i løpet av dagen. Ved å skille forskjellige arbeidsmiljøer med hjelp av interiør, belysning, lyd, farge og planter, kan man skape soner som fremhever ulike stemninger. Områder som imøteser behov for fred og ro, inspirasjon, samarbeid og innovasjon, og som er tilgjengelige for alle når det er ønskelig.

Optimaliserte arbeidsstasjoner

Å optimalisere og effektivisere arbeidsflater er i tiden, en mer mobil og aktivitetsbasert arbeidsplass har blitt mer vanlig. Dette stiller imidlertid andre krav til arbeidsplassene våre, ofte må man finne andre og ny løsninger for å få orden i arbeidsdagen. Det har blitt vanligere å koble seg direkte i en bærbar PC i stedet for å bruke en docking-stasjon hvor alt er ferdigkoblet. Skjermer, skriveblokk og blyanter med mer kan flyttes bort fra arbeidsflaten med hjelp av forskjellige ”toolbar”-løsninger for skrivebordet. PC’er, ledninger og papirkurver kan henges under skrivebordet med hjelp av et liftsystem, noe som skaper mer benplass og orden på gulvet. Enkle og praktiske løsninger som bidrar til å skape en bedre arbeidsplass!

 

;