Unngå slaps og smuss innendørs

Matter

Foretakets entré skaper førsteinntrykket for kunder og andre besøkende. Med vinteren kommer også den «årlige plagen» i form av slaps og smuss som trekkes inn. Derfor er det viktig å planlegge hvilke typer matter man trenger ved inngangen, slik at grus og vann ikke trekkes med inn i entréen. I denne artikkelen gir vi deg våre tips om hvordan du skaper et fint og ryddig inngangsparti ved hjelp av skrapematter, tørkematter og entrématter!

Lag forskjellige soner med entrématter

1. Skrapesone

Begynn alltid med skrapesonen. Den plasseres utendørs, rett foran inngangen. I skrapesonen fjernes det groveste smusset før det trekkes inn i entréen med skoene. Småstein, snø eller lignende skrapes effektivt av i denne sonen. En skrapematte, for eksempel skrapematte Turf, er en god og effektiv løsning for skrapsonen. Siden det er på denne sonen det groveste smusset fjernes, er det viktig å bytte ut skrapematten når den begynner å bli slitt eller nedtråkket slik at du opprettholder en effektiv skrapesone.

2. Trafikksone

Rett etter skrapsonen lager du en trafikksone. Hensikten med trafikksonen er å tørke væske fra skoene før den trekkes videre inn i lokalet samt å fjerne mindre grus og smuss som er igjen etter skrapesonen. Matten skal helst være lang nok for et par skritt, slik at væsken fra skoene absorberes ordentlig. Hvis du har problemer med at vann og fuktighet dras inn i lokalet om vinteren, kontroller om tørkematten din er lang nok. Du kan med fordel bruke en kombimatte i denne sonen. En kombimatte fungerer både som en tørkematte og en skrapematte, den har små tagger som skraper av smusset og absorberer fuktighet.

3. Tørkesone

Den siste sonen er tørkesonen. Tørkesonens funksjon er å fjerne det mest finkornete smusset og tørke bort væsken som ennå kan være igjen. Her kan du for eksempel bruke vår tørkematte Sun. Sun er laget av hurtigtørkende fiber, noe som gjør at matten tørker meget raskt.For at entréen skal fungere så bra som mulig, er det viktig at sonene er lange nok. Lange nok matter garanterer at alt smuss og væske blir fjernet før man kommer ordentlig inn og går på gulvet. Hvis du opplever at gulvet inne i lokalet bestandig er vått, samt at grus og smuss samles inne, kan det være lurt å forlenge sonene noen meter. Ved å følge våre tips om tre soner i inngangspartiet, vil du opprettholde en fin og ryddig entré på en enkel måte!

Vi har et stort utvalg av skrapematter, entrématter og tørkematter. Vi har også muligheten å skaffe flere varianter og størrelser fra våre leverandører. Sørg for å lage et flott inngangsparti med matter fra Gerdmans!

 

;