Våre tips for en ergonomisk arbeidsdag

Ergonomi

Vi kan enkelt påvirke hvordan vi har det i løpet av en arbeidsdag ved å tilrettelegge arbeidsplassen vår. En ergonomisk arbeidsplass gjør at vi beveger kroppen mer, noe som over tid gir mange helsemessige fordeler. Gerdmans har samlet noen tips om hva du bør tenke på for å skape en ergonomisk arbeidsplass og gi deg en sunnere hverdag!

Et hev- og senkbart arbeidsbord gir deg muligheten til å variere arbeidsstilling

Setter du deg ned ved enhver anledning? Hvis du sitter mye i løpet av arbeidsdagen uten å variere arbeidsstillingen, får du stive muskler og redusert blodsirkulasjon. Å stå en hel arbeidsdag kan være belastende for knær og ledd. Så hva er best?

Ergonomi2

Med et hev- og senkbart arbeidsbord kan du enkelt variere arbeidsstillingen i løpet av arbeidsdagen fra stående til sittende. Ved å variere arbeidsstilling øker du blodsirkulasjonen, noe som øker energinivået i kroppen. Å enkelt kunne variere arbeidsstillingen er bare en av fordelene med et arbeidsbord av denne typen, og det er mange flere! Alle våre arbeidsbenker kan tilpasses etter egne behov med tilhørende tilbehør. Du kan enkelt installere for eksempel et verktøypanel, en oppbevaringshylle eller permholder. Trenger du en spesiell løsning for dine spesifikke behov, er det bare å ta kontakt, vi har muligheten til å løse det meste! Med andre ord, det nye arbeidsbordet ditt vi være både ergonomisk og fleksibel, noe som gjør arbeidet mer effektivt.

Stå behagelig på en arbeidsmatte

Ergonomi3

Å stå på et hardt betonggulv en hel arbeidsdag merkes på føtter og ledd på slutten av dagen. En arbeidsmatte kan være en god løsning da den avlaster ledd og gjør det lettere å stå gjennom hele arbeidsdagen. Våre arbeidsplassmatter er laget med en myk, skumkjerne og et slitesterkt ytre lag som tåler slitasje. Velg mellom en ferdig variant eller tilpass matten etter dine behov. En matte som for eksempel Senso Style Ribb passer perfekt i et tørt lagermiljø og avlaster knær og ledd.

Noen ganger trenger du å sette deg ned

Vi vet at det å sitte stille ikke er bra for kroppen i det lange løp, og at vi har godt av å bevege oss. Men noen ganger må du sette deg ned. Det er i slike situasjoner det er ekstra viktig å ha en ergonomisk arbeidsstol som gir en behagelig sittestilling. Når du velger en arbeidsstol, legg merke til hvilke innstillingsmuligheter stolen har. Hvis du sitter store deler av arbeidsdagen, kan det være smart å velge en stol som har flere innstillingsmuligheter da det vil gi deg en mer ergonomisk sittestilling. Skal stolen brukes kun noen få timer om dagen, kan det være nok med en enklere arbeidsstol. Industristol Hebe er et eksempel på en fleksibel arbeidsstol som fungerer utmerket for kortere sittetid.

 

Hvis du har spørsmål og lurer på hvilken løsning som er best for deg, ikke nøl med å kontakte oss – vi hjelper deg gjerne. Sammen skaper vi bedre arbeidsplasser!

 

;