5 tips for effektive møter

Stadig flere bedrifter innser viktigheten av å jobbe effektivt og fleksibelt - noe som stiller helt nye krav til arbeidsplassen. Her gir vi deg 5 tips på hvordan du enkelt kan tilpasse din arbeidsplass for mer spontane og kreative møter.

 

 

I en verden som er i rask endring, og som blir mer og mer digitalisert, kreves det at bedrifter tenker over sitt lederskap og sin måte å arbeide på. Dagens høye tempo krever fleksibilitet, raske omstillinger og teamarbeid. Som sjef innebærer dette at du ikke lenger bør være kontrollerende og ha stramme tøyler – du bør heller opptre som en coach, være samarbeidsvillig og fungere som en medspiller.Å tilpasse bedriftskulturen til den nye hverdagen er nødvendig for å være konkurransedyktig. I tillegg stiller det nye krav til utforming av arbeidsplassen der spontane møter, fleksible løsninger og åpne møteplasser blir viktigere og viktigere.

 

Gerdmans gir deg her 5 enkle tips til hvordan din arbeidsplass kan innredes for å tilpasses dagens nye møtekultur. Ved å innrede fleksibelt, åpent og kreativt kan du med små midler skape et miljø der det alltid er enkelt å ta et spontant, givende og konstruktivt møte.

Når dere har mange baller i luften – la dem ligge på gulvet

Når dere har mange prosjekter på én gang er det viktig å skape møteplasser som er både lystfylte, kreative og behagelige – ellers er det fare for at luften går ut av rommet. En enkel måte å gjøre dette på er å innrede forskjellige møtemiljøer med stilrene og ergonomiske sitteballer. Disse finnes i mange ulike materialer og farger, og kan enkelt kombineres med innredningen på akkurat din arbeidsplass. 

Når dere trenger struktur – ramm inn i stedet for å skjerme av

Fleksibilitet er et nøkkelord på arbeidsplassen. Noen ganger er det ønskelig med fred og ro på møtet – men like ofte er det viktig med et åpent og inkluderende møtemiljø. For å tilpasse arbeidsplassen for de ulike behov, er det viktig å innrede med tanke på variasjon. Med modulsofaer kan man sette sammen ulike sittegrupper enten det er for store eller små møter. Sofaene leveres i mange ulike moduler og farger, og kan settes opp så det passer perfekt til det møtet dere skal ha. For å dempe lydnivået kan møtet rammes inn med stilrene lydabsorbenter. Enkelt, effektivt og fleksibelt – akkurat som dagens arbeidsliv krever.

Ta møtet til ny høyder – stå opp

Stillesitting på arbeidsplassen er et stort helseproblem. Dagens livsstil gjør at vi sitter mer enn noen gang, noe som øker risikoen for mange livsstilssykdommer. Ikke bare er det negativt for helsen, det reduserer også kreativiteten. Så; hvorfor ikke stå opp litt oftere? Vi har mange ulike modeller av møtebord som er hev- og senkbare. Godt for bedriftens resultater, og godt for de ansattes helse.

Det er ikke rommet som gjør møtet – det er menneskene

Dagens arbeidsmarked forutsetter inkluderende arbeidsplasser der det er høyt under taket. Forskning viser at medarbeidere som føler seg sett i stor grad bidrar til bedriftens utvikling. Selvfølgelig krever noen møter isolering, men oftest er det en fordel å la medarbeiderne delta og bidra med idéer. Til de åpne møtene kan det være smart å ha en whiteboard på hjul, praktisk å flytte rundt på kontoret så alle får være med.

Få opp pulsen på møtet – beveg dere

Alle vet at bevegelse gir trivsel, men det man ofte ikke tenker på er at vi også tenker bedre når vi rører på oss. Føles det som om møtet går litt i stå og dere ikke kommer videre – gå ut en rask tur! Forskning viser nemlig at vi blir mer kreative og får i gang tankene når vi beveger oss. Dessuten er det helt gratis.

 

;