Meny

Sikkerhetsskap og Verdiskap

Les mer
per side
Visning
Hengemappeskap Gjende 90P
 varianter
brannsikker oppbevaring av hengemapper
  • Basismodell
  • Branntestet 90 minutter
  • Håndtak med integrert kortholder
Arkivskap Lojo, brannklasse 60P
 varianter
brannklassifisert arkivskap for A4 mapper, 1–4 skuffer
  • Basismodell
  • Branntestet 60 minutter
  • Dobbel brannsikring

Sikkerhetsskap og Verdiskap

De fleste bedrifter har verdisaker, viktige dokumenter, kontrakter og andre ting som bør oppbevares i et sikkerhetsklassifisert verdiskap, sikkerhetsskap eller dokumentskap. Gerdmans har et bredt utvalg av skap til forskjellige bruksområder, alt for å sikre trygg oppbevaring. Et sikkerhetsklassifisert og brannsikkert skap kan også være et krav fra forsikringsselskaper for at oppbevaringen skal betraktes som trygg. Derfor er det viktig at du har et godkjent sikkerhetsskap som du kan stole på. Her er vår guide til hvordan du enkelt velger riktig skap for din virksomhet. Vi er her for å hjelpe deg, sammen bygger vi bedre arbeidsplasser!

Klassifisering av sikkerhetsskap og brannsikre skap

Vi har tre forskjellige sikkerhetsklassifiseringer av skap i vårt sortiment. S2 som er i henhold til den europeiske standarden EN 14450, SSF 3492 som er en svensk standard for testing av verdiskap og som også er FG-godkjent samt EN 1143-1 Grade 1. Sikkerhetsskapene blir testet mot innbrudd. Under testingen brukes spesialverktøy og det er tiden det tar for å åpne skapet som avgjør hvilken klassifisering skapet får. Forsikringsselskapene stiller forskjellige krav til sikkerhetsklassifiseringen av skap avhengig av hvilke verdisaker man oppbevarer. Klassifisering i henhold til SSF 3492 eller S2 er «minimumskravet» de fleste forsikringsselskap stiller for forvaring av kontanter (opp til et visst beløp) samt lovlig oppbevaring av våpen og ammunisjon. S2 klassifiseringen inkluderer også brannsikring, noe som betyr at et skap som er S2 klassifisert også kan brukes til oppbevaring av dokumenter og verdisaker.

Papir blir ødelagt ved temperatur som er høyere enn 175 grader, datamedia tåler mindre varme enn papir. I vårt sortiment har vi skap i tre forskjellige klassifiseringer for brannsikkerhet: 60P, 90P og 120P. For at et sikkerhetsskap eller verdiskap skal få brannklassifisering blir det testet ved 927 °C i 60, 90 eller 120 minutter. Den indre temperaturen i skapet må maksimalt bli 170 °C for P-klassifisering (papir). Det er viktig å merke at P-klassifiseringen ikke er godkjent for oppbevaring av datamedia.

Fastbolting av sikkerhetsskap

Alle typer safer, sikkerhetsskap, verdiskap og dokumentskap som veier mindre enn 1000 kg bør boltes fast i gulv eller vegg. Sjekk gjerne med ditt forsikringsselskap hvilke krav de stiller for oppbevaring av verdisaker og dokumenter.

Vi hjelper deg med valget av sikkerhetsskap

Er du usikker på hvilket sikkerhetsskap, safe, verdiskap eller dokumentskap som passer for din virksomhet, ikke nøl med å kontakte oss på telefon, chat eller e-post. Vi hjelper deg gjerne med dine spørsmål!

Vi tilbyr alltid 7 års garanti og fri frakt på alt du kjøper hos Gerdmans. Vi gir også 30 dagers returrett. De fleste varene sendes innen 24 timer fra vårt lager. Finner du ikke det du leter etter? Vi har mulighet til å skaffe flere alternativer enn det vi viser på vår hjemmeside. Spør oss, så hjelper vi deg!