Guide: Tips for et bedre lydmiljø på kontoret

Åpne kontorlandskap og hybridarbeidsplasser er sosialt og godt for samarbeidet. Men bakgrunnsstøy kan skape mye forstyrrelser og gjøre at det blir vanskelig å konsentrere seg. Akustikk handler om å fange opp unødvendig lyd. Gerdmans satser på gode arbeidsforhold med lydisolerende stillerom og moderne og designede lydabsorbenter. 

1. Absorber mer!

Harde materialer kan gjøre at lyden reflekteres og det skapes ekko. Når lyden absorberes av porøse eller myke materialer som akustikkskjermer eller tak- og veggpaneler reduseres etterklangen og lydmiljøet blir mer harmonisk.

Veggabsorbenter

Lydbølgene på kontoret går frem og tilbake mellom veggene. Sett opp lydabsorbenter på veggene i snakkehøyde der folk beveger seg mye. Soneo Wall er kvadratiske veggabsorbenter som både er dekorative og funksjonelle. Finnes i flere farger. 

Takabsorbenter

Et hardt tak i sten eller betong forsterker uønsket lyd. Lydabsorberende takskjermer er en effektiv måte å forhindre spredning av lyd på. Ta en titt på Scala som er en serie pene bølgeformede takabsorbenter med innebygget belysning. Eller innovative Lily, lampen som er en lydabsorbent.

2. Demp lyden!

Demping handler om å dele opp rommet i akustikksoner og forhindre at lyden beveger seg mellom arbeidsplasser. Lydabsorberende skjermer demper lyden med hele 15 dB. Stillerom demper lyden med 100 prosent. 

Stillerum

Rom i rommet som er helt lydisolerte blir mer og mer vanlige. Gerdmans har stillerom i flere størrelser for en til fire personer. Zen Pod Essentials er kompakte og lydisolerte, har god ventilasjon og belysning, og er samtidig et pent tillegg i et hvert interiør.Bord- og gulvskjermer

Skjermer med lydabsorberende fylling demper lyden fra deg selv og dine kollegaer, enkelt og greit. Softline Salsa er en stilren lydabsorberende tekstilkledd skjerm som finnes i mange moderne farger. Gerdmans har et stort sortiment gulv- og bordskjermer.

3. Bonuskunnskap: Diffusjon!

Et møbels form, materiale og overflate påvirker også lydmiljøet. En plissert eller bølgeformet flate stopper og deler opp lydbølgene. Flere tips? Da avslutter vi med noen enkle og åpenbare lydslukere: 

Tekstiler

Stoppede møbler og gardiner gjør mye for lydmiljøet. Bruk et litt kraftigere stoff så blir effekten bedre. Tepper er også gode lyddempere generelt, men spesielt mot den forstyrrende lyden av ”hæler mot tregulv”.

 

Noen ganger kan det være fint å få litt hjelp. Gerdmans tilbyr gratis innredningshjelp og gode lydmiljøer.

 

;