Slik velger du en god kontorstol

Mange av oss sitter på kontorstolen sin opptil 7-8 timer hver dag. Hvor mange timer sitter du i løpet av en arbeidsdag? Og hvordan sitter du? Siden 1947 har vi hjulpet tusenvis av mennesker med å finne en kontorstol som reduserer risikoen for belastningsskader, rygg-og nakkeproblemer. Gerdmans guide hjelper deg med å finne den rette kontorstolen for deg.

 

Hvor mange timer sitter du?

For å gjøre det enkelt å velge riktig kontorstol har vi delt inn utvalget etter anbefalt sittetid. Jo flere timer, jo mer ergonomisk stol trenger du.

 

4 timer: Kontorstol med enklere ergonomiske funksjoner. For eksempel høy eller lav justerbar rygg, flatt sete, justerbar setedybde og faste armlener. Et rimelig, men godt tips er kontorstol Fergus.

 

8 timer: Flere ergonomiske funksjoner som nakkestøtte, vektinnstilling, justerbar sittedybde, høydejusterbar rygg, flatt sete, armlener som kan justeres sidelengs, i høyde, forover og bakover som standard. Sjekk ut Isa, vår storselger i segmentet.

 

12 timer: Premiumstol med justerbar høyde, justerbar ryggvinkel på 18 grader og synkrongynge som øker ergonomien og gir en bedre sittestilling hele arbeidsdagen. Ventilerende stopping for maksimal sittekomfort. Sitter du i lange perioder i løpet av en arbeidsdag? Ta en titt på Sverigestolen.

 

24 timer: Ergonomisk non stop. En ekstra god støtte under hele arbeidsøkten. Slitesterkt stoff, free float, vektinnstilling, sete som kan vinkles, skålformet sete, justerbar nakkestøtte, justerbare armlener, justerbar korsryggstøtte, memory foam sete, lett å rengjøre, med mer. Her er kontrollrommets favoritt: Höganäs.

Hvor ofte skifter du sittestilling?

Det er bra for kroppen å endre på sittestillingen. Derfor trenger du en stol med funksjoner som gjør det enkelt å variere sittestilling og mekanismer som følger bevegelsesmønsteret. Her er noen av de vanligste egenskapene:

 

Permanentkontakt

Betyr at ryggstøtten følger overkroppens bevegelser og støtter ryggen. Setet er fast.

 

Synkrongynge

Betyr at sete og ryggstøtte ved frikobling følger kroppens bevegelser synkront.

 

Free float

Betyr at sete og rygg kan frikobles og bevege seg uavhengig av hverandre. Det er kroppen som bestemmer bevegelsesforløpet.

 

Balansegynge

Betyr at sete og rygg har en fast innstilling som gynger synkront ut fra en vippemekanisme midt på stolen.

 

Kneleddsgynge

Betyr at sete og rygg har en fast innstilling som gynger synkront ut fra en vippemekanisme foran på setet.

 

Sikkerhetsmekanisme

Sikker gynge, noe som hindrer ”katapulteffekten” som kan oppstå når mekanismen frigjøres.

Sitter du ergonomisk?

Stolen din skal støtte kroppen i i løpet av hele arbeidsdagen. Tenk på ergonomi og velg en stol som enkelt kan innstilles og tilpasses etter din lengde og vekt.

- Setets høyde fra gulvet

- Setets dybde

- Ryggstøttets høyde opp og ned

- Setets og ryggens vinkel

- Motstand i gynging

- Armstøtte

- Nakkestøtte

 

Slik innstiller du kontorstolen.

Hva er favorittfargen din?

Gerdmans har et stort og bredt utvalg av ergonomiske kontorstoler, fra enkle modeller til premium. Du har store valgmuligheter i materialer, stoffer og farger.

Prøvesitt!

Riktig stol øker trivselen på arbeidsplassen, øker energinivået og produktiviteten på jobben. Feil stol kan bidra til smerter i ryggen, nakken og skuldrene. Når du bestiller en stol fra Gerdmans, har du alltid mulighet til å prøve kontorstolen før du bestemmer deg.

 

Len deg tilbake og se på Gerdmans komplette guide til hvordan du finner en kontorstol som passer deg og dine bevov.

 

;